20. ožujka 2018

U Zagrebu službeno predstavljena službena HR ekipa za 4 Islands, u Sinju održano deseto kolo XC Zimske lige Dalmacije, najavljeno je i posljednje jedanaesto kolo u Kninu, istoga dana u Raklju kreće Istarski MTB Maraton kup 2018., dok je UCI C3 MTB maraton koji je trebao biti održan na Hvaru – otkazan

U sklopu današnjeg službenog predstavljanja predstojeće etapne MTB utrke Mitas 4 Islands (11. – 14. travnja) predstavljen je i novitet: ekipa Team Croatia pod pokroviteljstvom HBS-a, koja će se na kvarnerskim otocima odmjeriti protiv međunarodnih ekipa. U hrvatskoj Mitas 4 Islands „repki“ su dva mlada i perspektivna (cestovna) biciklista: Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi.

U društvu s predsjednikom Hrvatskoga biciklističkog saveza Tomislavom Zadrom, Kristijan i Lorenzo su otkrili kako ih već „drži“ adrenalin uoči prvog nastupa te su najavili borbu za plasman među deset najboljih ekipa.

 

{loadposition inside}

Peter Vesel, prošlogodišnji pobjednik utrke Mitas 4 Islands u kategoriji Master, pridružio se predstavljanju. Peter je, kao što mnogi znaju, nastupao i pobjeđivao na Cape Epicu, ali posebna mu je čast među međunarodnom  biciklističkom elitom promovirati utrku Mitas 4 Islands.

Goran Cerović na tehnički je zahtjevnoj stazi na Šušnjevači odradio najbržu zabilježenu vožnju ikad –  foto: XCZLD

Deseto kolo XCZLD: Cerović najbrži na Šušnjevači s rekordom staze

Unatoč produljenoj zimi, kod Sinja je uspješno održano pretposljednje deseto kolo XC Zimske lige Dalmacije. U muškoj konkurenciji slavio je Goran Cerović (Pljevlja XC Team, MNE), koji je tom prilikom oborio rekord staze (1:09:14), a u ženskoj kategoriji najbrža je bila Karmen Škiljić (BBK Pakoštane). Detaljno izvješće s rezultatima i fotografijama potražite na web odredištu XCZLD.

 

Finale XCZLD 25. ožujka u Kninu

 

U nedjelju 25. ožujka u organizaciji BK Adrion Oros kod Knina će se održati finalna utrka ovosezonske kolo XC Zimske lige Dalmacije. Planirani start utrke je u 12:00 sati na mostu kod slapa Krčić. Dužina staze za muškarce je 32,5 km, uz visinskih 600 m uspona, a dužina staze za žene i kategoriju U16 je 29,4 km uz visinskih 450 m uspona. Detaljne informacije dostupne su, naravno, na službenom web odredištu Lige.

Istarski MTB Maraton kup 2018. otvara se u nedjelju

 

Već smo najavljivali prvu utrku Istarskog MTB Maraton kupa 2018. koja je trebala biti održana prošle nedjelje u Raklju. Zbog svima poznatih vremenskih uvjeta utrka je odgođena i prebačena na 25. ožujka. Više informacija dostupno je na Facebooku.

.

XCM Cycling Island of Hvar (UCI C3) – otkazan

 

U kalendarima UCI-ja i HBS-a ovih smo dana naišli na termin održavanja međunarodnog MTB maratona na Hvaru, no utrka je nedugo potom – otkazana. Naime XCM Cycling Island of Hvar trebao je biti održan kao MTB maraton UCI kategorije C3 u nedjelju 25. ožujka, no organizator je otkazao utrku uz objašnjenje da nisu dobili dozvolu policije za zatvaranje cesta. Daljnje informacije potražite na Facebooku. Željeli smo provjeriti informacije i na web odredištu organizatora utrke, no trenutno na njemu nema vidljivog sadržaja: http://www.bk-spalatum.hr/.  

 
Utrke u kalendaru HBS-a inače možete provjeriti na: http://www.hbs.hr/calendar/.

Na naslovnoj fotografiji su Tomislav Zadro, Peter Vesel, direktor utrke 4 Islands Tomislav Zobec, Lorenzo Marenzi i Kristijan Budimir – foto: Adria Bike

Prati nas