23. siječnja 2019

Iako su Delnice poznate kao grad s obiljem snijega, još u petak ujutro sve je bilo zeleno. Zatim je palo skoro 30 cm svježeg snijega. Biciklističko-trkaći praznik mogao je početi

Delnice su poznate kao grad s obiljem snijega, no još u petak ujutro sve je bilo zeleno. Zatim se ploča potpuno okrenula i preko dana je napadalo skoro 30 cm snijega. Kao naručeno, jer u subotu i nedjelju na rasporedu je bio već četvrti zimski festival Generator Snow MTB & Rrail Run.

Cure i dečki pod vodstvom ekipe Generator zavrnuli su rukave i stazu oko Japlenškog vrha su zaravnali motornim saonicama. Ratrak bi u tim uvjetima samo štetio. Morali su i nanovo označiti stazu jer je snijeg pokrio postojeće oznake.

Biciklistički praznik

U subotu ujutro Delnice su bile prepune biciklistica i biciklista. Prijepodne su se mogli zagrijavati po stazi ili pak u lokalima u blizini expo prostora. Sunce se skrivalo iza oblaka, a četiri stupnja ispod nule većini nije bilo prehladno. Snježna staza bila je spremna te je u podne startalo stotinjak sudionica i sudionika. Većina ih je napravila tri kruga oko Japlenškog vrha.

Snijeg je srećom iz kruga u krug bio sve bolje utaban te je i trasa bila lakša. No iz kruga u krug bilo je sve manje energije pa su nakon 18 kilometara daleko naprijed odmakli Saša Vidović iz BK Grobnika i uobičajeno brz Slovenac Aleš Vitasovič. Za njima je vozio još jedan domaći predstavnik Vedran Mohorovičić. U ženskoj su konkurenciji  na kraju najbrže bile domaćice Petra Runtas i Martina Cvitković.

Trkaća nedelja, kralj i kraljica

U nedjelju smo vidjeli sličan scenarij, ali uz nešto više sunca. Startalo je 95 trkačica i trkača, dok je prethodnog dana startalo 94 biciklistice i biciklista. Oni najhrabriji startali su u oba događaja, a najbolji među njima proglašeni su snježnom kraljicom i kraljem: Alena Detan i Gregor Simčič.

No štoperica nije bila najvažnija u Delnicama jer se prije svega radilo o pravoj snježnoj zabavi. Na kraju su svi bili zadovoljni i sigurni kako će doživljaj ponoviti i naredne godine. Osim manjeg broja kojemu je smetao snijeg na stazi. Pa tko je ovdje lud???

Bogata fotogalerija koju potpisuju Maja Kezele & Lea Grgurić dostupna je na facebooku.

Rezultati

Foto: organizator

Kako je bilo prošle godine?
Reportaža: Delnice u bijelom

{loadposition inside}

Prati nas