23. siječnja 2018

Treće izdanje utrke Generator SNOW Bike&Trail Run u Delnicama prošlo je u znaku tankog sloja snijega koji se tijekom dana preobrazio u smeđu bljuzgu.

Snježni oblaci su u posljednji trenutak odlučili i ove godine pokriti Delnice bijelim plaštom. Tijekom noći, uoči trećeg izdanja utrke Generator Snow MTB race, grad je prekrio tanak sloj snijega što je ujutro donijelo pravi zimski ugođaj.

Delnice su možda ostale bijele ali je staza u park šumi Japlenški vrh, po kojoj su vozili natjecatelji, vrlo brzo promijenila boju. Skoro stotinu natjecatelja već je u prvom krugu pretvorilo snijeg u smeđu bljuzgu. No to ih nije omelo u svladavanju staze. U jednom krugu trebalo je proći šest kilometara, što znači da su u tri kruga natjecatelji svladali 18 km. Staza je bila dobro označena pa je svima bilo jasno kuda trebaju voziti i kada ulaze u cilj. Tik pred kraj utrke pokazalo se i sunce te je omogućilo ljepši ugođaj u cilju.

{loadposition inside}

Ove su godine natjecatelji doista bili malo više pokriveni blatom nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Srećom, ljubazni djelatnik obližnje benzinske crpke svima je dozvolio pranje bicikala. Oprani i presvučeni, natjecatelji su se potom okupili u dvorani gdje ih je dočekao topli obrok i proglašenje rezultata. Sva tri prva mjesta na duljoj trasi osvojili su slovenski predstavnici.


Delnice (ipak) pod snijegom.

U dobrom svjetlu pokazali su se i organizatori. Delnički Generator opet je priredio lijepu manifestaciju. Natjecatelji su dobili vrećice dobrodošlice i topli obrok, a i nagrade su bile bogate. S druge strane, brojne goste nije zastrašila nepovoljna vremenska prognoza pa su svojim dolaskom uvelike pomogli organizatorima. Zvjezdana, jesi li već odredila datum Snow MTB race 2019.?

Rezultati

Foto: Osobni arhiv Denisa Deželaka

Prati nas