“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
5. lipnja 2018

Obrnuta osmica na otoku Rabu. Ukupni pobjednici duge trase su Bosanac (veteran) Irvin Hušić i Poljakinja (veteranka) Sabina Rzepka. Najbolji HR su bili na nekim drugim utrkama…

Prošle subote na Rabu održana prva izvedba utrke Big Four, uvrštena i u UCI kalendar, pa se nadamo da organizator ima dugoročne planove za naredno razdoblje. Bez okolišanja organizator je podijelio naputke, pripadajuće dokumente i ostalo, tako da su sva naša pitanja već unaprijed bila suvišna.

Rab u suprotnom smjeru

Subotnje kvarnersko jutro bilo je prekrasno. Ljetna temperatura, nešto malo nervoze, no sve to ide u rok službe. Trasa … poezija. Odmah na početku uspon s 20 posto nagiba, ali samo nekoliko desetaka metara. Nakon toga, čisti makadami, pa zatim single trailovi, naravno svugdje ima kamenja, no sve takve prepreke zapravo inspiriraju.

Naravno bilo je i ponešto asfalta, no samo na dijelovima koji vode do slijedeće staze ili livade. Otok nudi vožnju po čistom kamenu, ali i kroz gustu šumu. 

Rapska osmica postavljena je u suprotnom smjeru etapne utrke Mitas 4 Islands i malo je neobično voziti na taj način. Dodano je i nešto novih staza i vidljivo je kako Rab nudi puno poznatih, ali i novih uređenih putova.

Uspon po Premužićevoj stazi iz Lopara je zabavniji nego što očekuješ, a pri relativno maloj brzini možeš i uživati u pogledu.


Video reportaža s MTB maratona Big4 . 

Pogled u bolju budućnost

Startalo je šezdesetak natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Poljske… Vjerujem da će u narednim godinama biti mnogo više sudionika.

Na velikoj 65-kilometrskoj trasi vozile su UCI kategorije – seniori i seniorke. Najbrži senior bio je Josip Toljan (BK Orlov krug, CRO), drugi je bio Haris Puškar (BK Faust Vrancic, BiH), a treći Roko Pavlinušić (BK Kamešnica, CRO). Najbrži ukupno bio je veteran Irvin Hušić (BK Faust Vrancic, BiH).

Najbrža žena na dugoj trasi bila je veteranka Sabina Rzepka (BK Cyklosport, POL). Pobjedu u kategoriji seniorki odnijela je Majda Horvat (BK Mura avantura, CRO), druga je bila Ema Filipović (Bk Biker, CRO), a treća Kristina Lukačević (BK Rotor, CRO).

{loadposition inside}

Na kraćoj 45- kilometarskoj trasi ukupno najbolji bio je Ivica Mesarić (Master 2), a odmah za njim kao drugoplasirani u cilj je ušao drugi je ušao Roko Fržop (junior, oba BBK Orlov krug). Treći je bio Peter Vesel (Master 3, KD Uni, SLO).

Jedina juniorka koja je nastupila bila je Nikolina Samirić (BK Aks Stankovci).

Rezultati ukupno

Rezultati na uci.ch.

Fotogaleriju pogledaj na facebooku

Naslovna fotografija: organizator

“Hervis”
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas