10. veljače 2021

Veljača je pravo vrijeme za ozbiljniji rad na formi i kondiciji koja će ti sigurno trebati kada zatopli i kada ćeš se moći češće voziti na otvorenom…

Neki od nas zimi treniraju na trenažerima, neki kroz cijelu godinu treniraju na otvorenome, neki kombiniraju prvo i drugo… No u svakom slučaju većina nas koristi ciklo kompjutor ili ručnu GPS sportsku uru koja cijelo vrijeme mjeri i prikuplja podatke.

Planiranje treninga

Aplikacije kao što je Garmin Connect mogu na temelju prikupljenih podataka pomoći korisnicima u planiranju treninga. Na temelju podataka snimljenih na vožnjama, Garmin Connect može procijeniti tvoj trenutni maksimalni VO2, to jest maksimalni aerobni kapacitet ili sposobnost tvog organizma za apsorpciju kisika.

Tvoj ciklo kompjutor Garmin Edge će među ostalim procijeniti tvoj trenutni status treniranja i pomoći ti da vidiš jesi li na dobrom putu ili trebaš nešto promijeniti.

Više detalja o naprednim funkcijama ciklo kompjutora Garmin Edge potraži ovdje: discover.garmin.com/hr-HR.  

Pored toga, u aplikaciji Garmin Connect moguće je i napraviti osnovni plan treninga za određeno razdoblje i s određenim ciljem, primjerice vožnja od 100 km., ili za nastup na nekoj utrci. Ukoliko koristiš napredniji servis za planiranje treninga (koji se plaća), TrainingPeaks ili TrainingRoad, moguće ga je sinkronizirati izravno na Garmin Edge.

Video: Preporučena vježba dana (uz mjerač snage)

Pročitaj i
Long Term Test: Garmin Edge 830
Garmin lansirao Edge 530 i 830
Na svoj Garmin od sada možeš izravno downloadati rute sa Strave
Testirali smo: Garmin Edge 1030 Plus
Testirali smo: Garmin Edge 530

Foto: Garmin

Prati nas