Kolesarjeve sanje, Ritchey
3. travnja 2022

Kažu da je 1991. godine bila dobra berba. Sudeći po modelu Ritchey Ultra čiji je vijek dulji od 30 godina, a koji je još uvijek privlačan kako za gledanje tako i za vožnju, možemo vjerovati da je godina doista bila odlična…

Model Ritchey Ultra smo već dotakli na našim stranicama, no to je bilo malo drugačije nego naš današnji model. Ovaj put predstavljamo model Ultra iz 1991. Godine, s originalnom opremom, u prvoj boji, i s pokojom ratničkom ogrebotinom, ali ipak temeljito očišćen i podmazan. Našlo se ovdje i  ponešto novijih komponenti: Pedale Crank Brothers i navlake za upravljač Oury. Ovo potonje bilo bi lijepo zamijeniti navlakama od pjene Ritchey WCS što bi ovom biciklu dalo još više autentičnosti. No tu su klasične čelične cijevi Ritchey Logic i okvir zavaren u SAD-u. Za takav bicikl, mnogi će posegnuti duboko u novčanik kako bi došli do ovog prekrasnog primjerka iz povijesti marke koja na tržištu živi već pet desetljeća.

Ovaj se majstor inače skriva iza imena oldshowel, a ima dosta zanimljivih restauratorskih videozapisa na svome kanalu YouTube.

Oldshowel na Instagramu: @oldshovel_

Pogledaj i
Video: Ritchey Ultra iz snova

Prati nas