4. veljače 2023

Zvuči nestvarno? Švicarski proizvođač već je od ranije poznat po ultra laganim električnim biciklima, a sada je predstavio model koji se težinom potpuno približava biciklima bez motora…

Thömus Swissrider Flat je ultra lagani električni bicikl u obliku gravel / commuting bicikla s ravnim (flat-bar) upravljačem. Ovaj je modelu doista poseban zbog težine koja (prema specifikaciji proizvođača) kreće nevjerojatnih 11,34 kg (da, s priloženim električnim motorom i baterijom). Maksimalni kapacitet baterije za ovaj model trebao bi iznositi 430 WH.

Thömus Swissrider: Karbonski gravel bicikl s motorom

Model pod punim nazivom Thömus Swissrider Flat u osnovi je gradski (commuting) ili trekking bicikl koji također služi i kao gravel bicikl. Dolazi opremljen električnim motorom maxon, a njegovoj lakoći pridonosi karbonski okvir. Na tvornički montirane obruče DT Swiss postavljene su gume Vittoria Barzo 29×2.35 koje podržavaju vožnju makadamom. S modelima dolaze komponente Shimano SLX, XT ili XTR.

Osnova Swissridera: ultra lagani karbonski okvir s maxon motorom. Pogonska tehnologija koja se već dokazala u svemiru. S težinom od 25 lb, to je vjerojatno najspretniji e-bicikl za svakodnevnu upotrebu. Iz stana, brzo u centar grada, u vlak, na lokalnu planinu, na makadam, zajedno u šetnju. Thömus Swissrider otvara nove horizonte. S blatobranom, prtljažnikom, svjetlom integriranim u okvir i brzim cestovnim gumama. Ili sa širokim šljunčanim gumama, s ravnim upravljačima ili s trkaćim upravljačima. I bez obzira koju opremu volite: Vaš Swissrider dolazi točno onakav kakav želite.

Thömus AG

Video: Thömus Swissrider

Više informacija o modelu Thömus Swissrider Flat potraži ovdje: thoemus.ch.  

Thömus Swissrider Lightrider E Ultimate: Fully lakši od 15 kg

Moramo spomenuti i ultra lagani fully Thömus Lightrider E Ultimate, jednu od lakših varijanti linije Lightrider, za kojega proizvođač tvrdi tvrdi kako teži manje od 15 kg – što ga navodno čini najlakšim te vrste. Prema Thömusu, E Ultimate je “prvi na svijetu električni brdski bicikl s punom suspenzijom koji teži manje od 15 kilograma“. Preciznije rečeno, ovisno o konfiguraciji i veličini okvira, kažu kako E Ultimate teži samo 14,8 kg! Više informacija.

Video: Thömus Swissrider Lightrider E Ultimate

Fotografije i video: Proizvođač

Prati nas