“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
16. siječnja 2022

Otporne i tople biciklističke hlače dizajnirane su za višesatnu vožnju pri niskim temperaturama i u mokrim uvjetima…

Dulje zimske vožnje svakako mogu biti izazovne u pogledu održavanje tjelesne temperature i optimalnog treninga. Dugotrajno izlaganje niskim temperaturama može dovesti do grčeva, ozljeda mišića, pothlađenosti i drugih ozbiljnih problema. Najbolji odgovor a takve probleme svakako daje kvalitetna zimska odjeća.

Zimske biciklističke hlače Decathlon Rockrider ST 500 dizajnirane su za vožnju na temperaturama koje se kreću oko točke zamrzavanja vode. Materijal od kojega su napravljene prilično je debeo i odaje dojam izdržljive i elastične tkanine otporne na drapanje i habanje.

Višesatna vožnja na točki smrzavanja

Hlače su predviđene za vožnju na niskim temperaturama u trajanju od oko četiri sata, a u više prilika smo isprobali ovu značajku u stvarnim uvjetima. Doista su vrlo tople, do te mjere da će vozaču ili vozačici postati vruće već nakon desetak minuta provedenih na usponu, na temperaturi od oko nula Celzijevih stupnjeva.

Hlače imaju sitne otvore smještene na strateški odabranim mjestima duž nogavica, što pomaže prilikom otpuštanja suvišne topline i vlage.

Udoban i funkcionalan kroj

Kroj je oku ugodan, ali i funkcionalan. Hlače su naime prilično uske i dobro prianjaju uz nogu, ali nisu pretjerano stegnute oko nogu već daju osjećaj slobode i komfora. Gornji dio odlično je dizajniran i upotpunjen elastičnim dijelom te hlače odlično prianjaju oko struka i ne padaju tijekom vožnje. No to ne znači da previše stežu struk, te je vožnja vrlo udobna čak i nakon nekoliko sati.

S vanjske strane butna smješten je ojačan dio koji pomaže u zaštiti prilikom bliskih susreta s granjem ili padova. Na stražnjoj strani desne natkoljenice smješten je praktičan džep za mobilni telefon.  

Info: Zimske hlače Rockrider ST 500 decathlon.hr/hlace-za-mtb-st500Cijena: 429 kn

Pročitaj više
#decathlon

Foto: MTB.HR

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas