“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
2. ožujka 2021

Giant, svjetski proizvođač bicikala i opreme, nedavno je predstavio liniju torbi za bicikle H2Pro. Uvjerili smo se da su vrlo praktične i otporne na vodu…

Nove Giantove torbe za bicikle iz linije H2Pro vrlo se dobro uklapaju u rastući trend bikepackinga, ili višednevnih vožnji u udaljenim područjima. No sasvim dobro mogu poslužiti i na kraćim ili trening vožnjama, ali i u gradskom prometu.

Imali smo priliku nekoliko tjedana koristiti jednu poveću torbu za sjedalo te manji „pouch“ koji se drži na upravljaču.

Torba za sjedalo Giant H2Pro L, 17 litara

Riječ je o srednje velikoj torbi za sjedalo u koju se uz malo vještine može ugurati doista puno toga. Sastoji se od dva dijela: Torbe koju montiramo s donje strane sjedala, na šine i držač sjedala, te vodonepropusne vreće koja se može prilagoditi svome sadržaju pomoću „vakumiranja“ (isisavanja zraka iz unutrašnjosti kroz ventil).

Prvo što se da primijetiti jest kvaliteta izrade i materijala. Torba doista djeluje „nepoderivo“, a za držač sjedala ju pričvršćuju široke „čičak“ trake na koje se neće lijepiti vaša odjeća i rukavice. Iako nema čvrste nosače, jednom kada se monitira ona je čvrsto na sjedalu i držaču, ne klima se niti stvara bilo kakve zvukove.

Neprimjetan je suputnik i na duljim vožnjama, a jedina prilagodba je balansiranje bicikla. Naime vozači(ce) lakših bicikala osjetiti će u nekim trenucima balast iznad stražnjeg kotača. No to i nije tako bitno za predviđene vrste vožnje s ovom torbom: Dulje ravne ture, bez iznenadnih ubrzanja ili uskih zavoja.  

Torba za volan GIANT H2Pro Pouch Bag, 1.3 litre

Svojim gabaritima odgovara standardnom bidonu i pričvršćuje se za upravljač i držač upravljača. U njoj je moguće držati bidon, ali i druge predmete za koje želimo da su nam pri ruci. Primjerice mobitel ili novčanik.

Odlikuje je izuzetno praktično rješenje otvaranja i zatvaranja samo jednom rukom, u vožnji.

U liniji Giant H2Pro su i druge vrste torbi za bicikle.

Torbe za upravljač

Kada su u pitanju duža putovanja, za koja je potrebna veća zapremnina i jednostavna montaža, uz dobru stabilnost tijekom vožnje – torba za upravljač je najsigurnija opcija. Teže stvari spremite u torbu za volan.

Torba za volan Giant H2Pro dolazi u četiri verzije (oznake naznačuju njihov volumen): 12L, 9L, 5L i 1L.

Torbe za okvir

Zip zatvarač (vodootporan) na gornjem dijelu torbice savršen je za brzi pristup stvarima. Krema za sunčanje, mobitel, mini alat i energetska čokoladica na dohvat ruke. Jednostavna montaža na čičak.

Torba za okvir Giant H2Pro dolazi u tri verzije: 1L, 3L i 4L

Više informacija: on-off.hr

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas