Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
10. travnja 2020

Kao što već znaš, proizvođači vole preskakati godine. Fox Racing Shox nije samo preskočio godinu modela, već je i podigao letvicu. Vrlo visoko. Tu je nova vilica 38, obnovljeni modeli 36 i 40 te još puno toga

Kao što već znaš, proizvođači vole preskakati godine. Fox Racing Shox nije samo preskočio godinu modela, već je i podigao letvicu. Vrlo visoko. Tu je nova vilica 38, obnovljeni modeli 36 i 40 te još puno toga. Glavna zvijezda je definitivno enduro vilica Fox 38, a neke izmjene doživjele su i vilice ta All-Mountain te spust. Novosti donose i stražnji amortizeri DH X2 te Float X2.

FOX 38

Može li potopna cijev promjera većeg za 2 mm napraviti veliku razliku u performansama? Može. Pogotovo ako su to vilice koje nude 160 ili 180 milimetara hosa. Eliptični oblik cijevi upravljača povećava krutost bez velikog povećanja težine. Zasad je ova novost dostupna samo u varijanti 38, najvjerojatnije uskoro dolazi i na ostale vilice. Ovaj model ima iste tipke za podešavanje kao modeli 36 i 40. Kartuša GRIP2 je obnovljena, naravno, sa sustavom VVC (Variable Valve Control). Fox 38 dostupan je za kotače od 27,5 i 29 inča u inačicama Factory, Performance Elite, Performance i E-bike. Najlakša verzija teži 2180 grama. 

 

Da bi vilice glatko klizile u radu, noge bi trebale biti u savršenom položaju. Ako potopne cijevi nisu savršeno paralelne, neće raditi glatko i savršeno, jer i noge i potopne cijevi moraju biti što poravnane. Zbog toga je Fox razvio sustav s pokretnom osovinom koja eliminira trenje i poboljšava performanse.

FOX 36 i 40

Nove noge, četiri verzije amortizera, uključujući obnovljeni uložak GRIT2, prigušivač FIT4, koji nudi trostupanjski sustav po sistemu “on the fly”. Također će biti dostupan s Live Valveom. Hod od 150 ili 160 milimetara, na raspolaganju su kotači od 27,5 ili 29 inča, zračna opruga EVOL, Kao što je spomenuto, četiri su amortizera: GRIP2 / VVC. GRIP2, FIT4 ili Live Valve, 36 mm potopne cijevi, težine 1965 grama u najlakšoj verziji, u modelnim paletama Factory, Performance Elite, Performance i E-Bike.
{gallery}2020/200409_36_40_fox{/gallery}Broj 49 poslali su u mirovinu, sada je aktualan Fox 40 za obje veličine obruča: 27,5 i 29 inča. Nove su i „noge“, koje uključuju novu plutajuću osovinu za učvršćenje obruča. Uložak GRIP2 ima jednako ažuriranje u podešavanju kompresije, to jest VVC, zračna opruga EVOL je nadograđena, a hod se zaustavlja na 203 milimetra. Težina je 2816 grama.

DHX2 i Float X2

{gallery}2020/200409_fox_dh/{/gallery}
Oba amortizera su više enduro / spustaški usmjerena. Oba za brzo vraćanje (High Speed Rebound) koriste sustav za prigušivanje VVC-a. Prednost VVC-a je u tome što je sila kojom ulje prolazi kroz ventil veća. To čini rad bržim, bez oštrih i brzih prelijevanja ulja. 

 

I amortizer s oprugom i zračni amortizer koriste progresivni MCU bottom-out sustav s manjim spremnicima nego ikad prije. Svako podešavanje prigušivanja ima 8 klikova, što je isto kao i 8 podešavanja prigušivanja s Gripom 2. 

 

DH X2 dobio je potpuno novo kućište, više od čelika. Jači je i čvršći, a sve radi podrhtavanja, iako mikroskopskog, ali u tim trenucima sile u prigušivanju udaraca su najjače. U ovoj verziji dolaze bez premaza Kashima, već s kromiranim premazom. Kod amortizera Float X2, glavnu ulogu ovdje još uvijek ima premaz Kashima.
{gallery}2020/200409_fox_x2{/gallery}

Dodatne informacije i cijene potraži na ridefox.com.    

Fotografije proizvođač

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas