TRP TR12
24. svibnja 2020

TR12 je sasvim nov model na tržištu. Mjenjač i ručica kompatibilni s kazetama SRAM, Shimano, SunRace i e*thirteen…

TR12 ustvari predstavlja evoluciju mjenjača DH7. Oba mjenjača su rezultat bliske suradnje peterostrukog pobjednika ukupnog poretka Svjetskog kupa u MTB spustu Aarona Gwina, njegovog mehaničara Johna Halla, i ekipe inženjera iz tvrtke TRP.

Ukratko

Raspon novog mjenjača ide od 10 do 50 zubi, što znači da neće raditi s kazetama Shimano raspona do 51 zuba, ali je kompatibilan sa svim ostalim 12-brzinskim kazetama Shimano, Sram, SunRace i e*thirteen. K tome, gornji pulley ima 11, a donji ima 15 zubi.

Prednost ovog mjenjača je u ručici Hall Lock, nazvanoj po Johnu Hallu. To je jedna od ključnih značajki pogonskog sklopa jer omogućuje pričvršćivanje B linka oko vijka za pričvršćivanje i pruža dodatnu stabilnost te manje buke prilikom pomicanja lanca. Hall Lock može se i otpustiti kako bi se olakšalo uklanjanje stražnjeg kotača.Nova grupa dostupna je u tri kombinacije boja – crnoj, zlatnoj i srebrnoj. Vanjski i gornji dio je karbonski, a unutarnji dio kaveza i drugi dijelovi su napravljeni od aluminija.

Zbog važnosti brzine mijenjanja TRP je razvio novu ručicu mjenjača koja se pomiče na isti način kao i pokret palca — pa je mijenjanje palcem linearno, a ne način na koji se biciklisti navikli s grupama Sram i Shimano, gdje palac ide kružno.

Zanimljivo – na mjenjaču je postavljen indikator duljine lanca, što vam pomaže da precizno skratite lanac na pravu dimenziju. Jednostavno uskladite lanac sa simbolima na mjenjaču i dobijete idealnu dužinu.

Cijena kompleta trebala bi iznositi 299 eura.


Video: TRP TR12 s Aaronom Gwinom

https://www.facebook.com/TRPcycling/videos/526645454883476/


Više informacija potraži na trpcycling.com.

Fotografije proizvođač

Prati nas