21. siječnja 2020

Brose, njemački proizvođač vrhunskih e-motora za bicikle, za 2020. godinu pripremio je novu generaciju pogona koje u svoje modele ugrađuju neki od najvećih svjetskih proizvođača bicikala…

Brose, njemački proizvođač vrhunskih e-motora za bicikle, za 2020. godinu pripremio je novu generaciju pogona koje u svoje modele ugrađuju neki od najvećih svjetskih proizvođača bicikala.

Nova generacija motora Brose je manja i lakša u odnosu na prethodnu, a pored toga Brose ima i druge prednosti koje ga izdvajaju od konkurencije.

Naime e-motori koje je proizveo Brose imaju veću snagu u odnosu na najveći dio trenutne ponude. Jači modeli daju čak do 410 posto asistencije, uz 90 Njutn metara obrtnog momenta. Nadalje, tu su i mehanički argumenti. Aluminijski zupčanici ne samo da smanjuju ukupnu težinu za 500 grama već i omogućavaju fleksibilniju montažu u okvir bicikala, što olakšava posao njihovim proizvođačima.

foto: Brose

Kućište od magnezija omogućava smanjivanje volumena pogona za 15 posto. Sustav prijenosa snage s motora na lančanik uz pomoć remena smanjuje buku prilikom rada i po tim značajkama Brose se izdvaja od ostalih proizvođača, štoviše ovi motori slove za najbolje na tržištu. Sve je to dio prvog cjelovitog Brose sustava za e-bicikle upotpunjenog ekranima i baterijama iz vlastite proizvodnje.

Brose je ranije naime nudio samo motore, dok su ostale komponente morale biti nabavljene od drugih proizvođača. No sada je moguće u e-bicikle ugraditi cjelovito Brose rješenje. Broseove pogone u svoje modele inače ugrađuje čak četrdesetak proizvođača električnih bicikala.

Rad motora podržava baterija, također iz proizvodnje tvrtke Brose. Jača baterija ima kapacitet od 750 watt sati pa je ujedno najjača baterija danas dostupna u maloprodaji. Mehanizam zaključavanja baterija u okviru omogućava montažu i demontažu samoj jednom rukom što je vrlo praktično u slučaju da korisnik želi puniti bateriju u stanu, gdje ne može smjestiti cijeli bicikl.

Više detalja o e-motorima i baterijama Brose potraži ovdje: www.brose-ebike.com.

Bulls: Project Zebra

Stefan Sahm već više godina obavlja odgovoran zadatak kamermana “u živo” na utrci Cape Epic (foto: Bulls Bikes)

E-bike motori Brose uključeni su i u razvoj modela Bulls E-Stream EVO AM 4 koji se dokazuje i u brutalnim uvjetima južne Afrike. Upravo na podlozi Brose tehnologije došlo je do sudjelovanja marke Bulls u organizaciji najpoznatije etapne MTB utrke Cape Epic.

U sklopu projekta Zebra, bicikli Bulls naime omogućavaju video praćenje vozača na samoj stazi tijekom utrke, a video signal ide u živi prijenos koji se emitira diljem svijeta. Za to je, naravno, potreban pouzdan bicikl koji će funkcionirati bez problema na dugačkim etapama, iz dana u dan.

Stefan Sahm, i sam pobjednik Cape Epica u ekipi Bulls, na leđima nosi naprtnjaču s kamerom, baterijom i video linkom, te nam omogućava pogled na utrku iz prvog lica.

Model Bulls E-Stream EVO AM 4 koji je u osnovi isti kao i bajk kojega Sahm brutalizira na stazama južne Afrike dostupan je u maloprodaji. Info o ovome, ali i drugim e-modelima iz ponude marke Bulls potraži ovdje: ciklo-centar.hr

Video: Bulls Project Zebra

Naslovna fotografija: Bulls Bikes

Prati nas