18. veljače 2020

Remote CTRL dolazi sa 150 mm hoda sprijeda i 132 mm straga te novom generacijom pouzdanog motora Bosch Performance Line CX maksimalnog okretnog momenta od 75 Nm…

Kanadski proizvođač Kona poput većine svjetski marki usporedno s klasičnim biciklima, već nekoliko godina razvija i električne modele. Od Kone uvijek očekujemo vrhunske bicikle, inovativnu geometriju i progresivno iskustvo vožnje koje odgovara ovoj legendarnoj MTB marki, pa je njihov ulazak u domenu e-bajkova svakako dobro došla vijest.

Najviše nas je privukao All-Mountain / Trail model Remote CTRL sa 150 mm hoda sprijeda i 132 mm straga, čija je prva iteracija predstavljena 2018. godine. Srce ovoga modela je nova generacija pouzdanog motora Bosch Performance Line CX s maksimalnim okretnim momentom od 75 Nm. Bosch Performance Line CX sada dolazi s novim funkcijama kao što su spojka koja isključuje vezu s motorom pri brzinama većima od 25 km/h kako bi vozač mogao nastaviti pedalirati bez otpora, te Walk Assistance za pomoć pri guranju bicikla pješke.

Posebna zaštita čuva motor od neravnina, kamenja i korijenja
Najmoćniji motor iz Boschove linije Performance Line CX odlikuje se tihim radom i okretnim momentom od 75 Nm

Kona Remote CTRL ukratko

U Koni kažu kako su sve što su naučili s prošlogodišnjom verzijom Remote CTRL pretočili u poboljšanja u verziji za 2020. te da osjećaj vožnje otprilike odgovara onome na provjerenom modelu Process. Geometrija je doduše unekoliko različita. Remote CTRL naime ima kut vilice isti kao kod modela Process (iznosi 66 °) što znači da je međuosovinski razmak malo veći nego u velikog dijela konkurentskih bicikala, to jest njegova geometrija je „položenija“.

I ostale komponente ovdje su s razlogom: Omogućavanje iskustava identičnog vožnji klasičnih Kona trail bicikala, ali uz benefite dodatnih 250 wata snage. Ublažavanje udaraca rješavaju komponente RockShox (vilica Yari i stražnji amortizer Monarch, za mijenjanje brzina zadužen je sklop SRAM NX 1×11, a kočnice su također došle s proizvodne trake iste marke: SRAM Guide RE s rotorima promjera 200 mm i 180 mm.

Geometrija je slična modelu Kona Process
Bateriju zaključava i fiksira brava Abus Plus Series

Video: From sun-up till sun-down Connor Fearon tears it apart on his e-Bike

Specifikacije i ostale informacije o modelu Remote CTRL dostupne su kod distributera marke Kona, tvrtke Ciklo-centar: ciklo-centar.hr

Foto proizvođač

Prati nas