Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
9. ožujka 2017

U Cane Creeku su odlučili da će se baciti u segment prednjih suspenzija za brdske bicikle.

Još jedna vilica, koja će krasiti sve brdske i enduro bicikle. Predstavljamo Helm – novost proizvođača stražnjih suspenzija, headsetova, kočnica i seatpostova. Cane Creek je predstavio vilicu  do 170 milimetara hoda, koja je u prvom izdanju dostupna samo za 27,5-inčne kotače.

Ukratko

Sistem prednje osovine i zatvaranja zove se D-LOC. Proizvođači su novim načinom montiranja smanjili torzijsku i rotacijsku silu na osovinu i na taj način omogućili agresivniju vožnju.

+ i -, tj nezavisna pozitivna i negativna zračna komora je također HELMova prednost.

Ako ste jako pedantni pri podešavanju svojih suspenzija, onda će podešavanje ove vilice sigurno biti nešto poseban užitak. Podešavanje kompresije – 10 klikova za High speed i 20 klikova za Low Speed. Plus dodatnih 15 klikova za podešavanje rebounda. S toliko mogućnosti podešavanja svaku ćete vrstu terena savladati s lakoćom.

Vilica je tvornički podešena na 160 milimetara hoda, ali su ju optimizirali za funkcioniranje između 140 i 170 milimetara. Umetanjem spacera vilicu možete spustiti i do 100 milimetara hoda. Uz pomoć spacera je nadogradnja poprilično jednostavna, a dva spacera dolaze uvijek u kompletu s viljom.

Jednostavno postvljanje volumena zraka u vilici

Za početak prodaje su napravili i limited edition, u plavoj boji, inače će za HELM crna boja biti glavna. Težina vilice iznosi 2070 gramapromjer slidera je 35 milimetara. Vilica je već prilagođena standardu Boost.


Launch Edition u plavoj boji i u ograničenom broju, inače će vilice biti crne boje, s imenom Factory.

Foto proizvođač

U Hrvatskoj nema zastupnika, a zastupnik za Sloveniju je poduzeće enaintrideset, već neko vrijeme se u Sloveniji nalazi i ovlašteni Cane Creek serviserAir’n’Shox Suspension Center.

Više o HELMu saznajte na canecreek.com

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas