Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
8. rujna 2017

Koje su promjene? Da li je model 2018 novi, ili samo obnovljen?

Bez pretjerane raskoši, Specialized je malo modernizirao i Enduro. Iako su neki iz toga pokušali izvući novi bicikl, to nije istina.

Enduro ima produžen reach, što znači dužu gornju cijev, podesivu geometriju uz pomoć sistema Flip-Chip, koji je kompatibilan i s modelom 2017, promijenjen hod zadnjeg amortizera, koji je sada 160 mm za 29-inčne i 170 mm za 27.5 inčne modele. Nove boje, druge komponente, nova teleskopska cijev sjedala WU, koja mijenja i kut sjedala i to ne samo visine! Svi modeli Enduro 29 kompatibilni su i s gumama 6fattie (650b plus).

Dakle, ako ste Enduro kupili ove godine, ne morate se odmah bacati u očaj. Razlike između modela su minimalne i nema ih puno, tako da i aktualna verzija nije u trenutku zastarjela.

Zapravo je veća razlika u geometriji samo među veličinama L i XLKut headseta je kod Endura 29 prilagodljiv sa 66 stupnjeva na 65,5° i kod Endura 27.5 sa 65,6° na 65°. Promijenjena je i visina pogonskog ležaja, za što je zaslužan sistem Flip-Chip.

Flip-Chip
… radi vrlo jednostavno. Zapravo je spacer, koji omogućava, da amortizer mijenja udaljenost s obzirom na ručicu amortizera FSR. Time se mijenja i kut headseta i visina pogonskog ležaja te time i značajke bicikla na spustu.

Taj sistem je dostupan i kao nadogradnja za model 2017. Plus dodatak! Dimenzije amortizera su 216×57 i stoga nije metrički.

Command Post WU
Rad je poprilično kompleksan i dozvoljava da se sjedalo spusti za 150 mm i nagne za 14 stupnjeva. Ima 12 postavki visine, isto kao i aktualni model Command Post Ir CC.

Command Post WU ima promjer 34,9 mm i namijenjen  je za montažu na bicikle Specialized. Bit će dostupan i u slobodnoj prodaji, ali u ograničenim količinama. Tvornički će biti namješten na modele Enduro S-Works, Pro i Coil 29.

Osim gore navedenog, promijenjena je i oprema na različitim modelima, između ostalog i amortizer Ohlins TTX na modelu Coil, vilica Ohlins Rxf 36 160 mm i karbonski okvir Fact 11M na S-Works.

Ostali podaci o opremi nalaze se na stranici specialized.com.

Foto proizvođač

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas