Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
27. veljače 2017

Za ljubitelje japanskih kotača, kazeta “velikog promjera” i neserijskih komponenta.

Japanci, klasično suzdržani a uvijek u koraku s vremenom i s promišljenom doradom svih komponenta predstavljaju još i liniju kotača, dva nova pogona i 11- rednu kazetu s velikim promjerom.

Shimano XT

Kotači će biti dostupni u četiri osnovne dimenzije. Dijelit će se na 27,5 in 29-inčne te na XC M8000 s širinom 23,9 milimetara na vanjskom i 20 milimetara na unutarnjem rubu i na Trail M8020 s širinom 27,9 na vanjskom i 24 mm na unutarnjem rubu. Sve četiri verzije će biti prilagođene i na standard Boost koji se skriva u prednjoj i zadnjoj osovini. Naprijed 10 i iza 6 milimetara.

Shimano SLX

S obzirom da je 11 zupčanika u zadnjoj kazeti postalo nešto sasvim klasično i serijsko, u razredu SLX također nude kazetu s širokim rasponom. Sada je dostupna u rasponu 11- 46. U Shimanu su na takav raspon pomislili već prije i kod zadnjeg redizajna SLX grupe , zadnji mjenjač napravili kompatibilnim sa velikim rasponima lančanika, ali samo uz pretpostavku da je naprijed samo jedan. U slučaju da su dva zupčanika Japanci kažu da je najveći prijenos iza samo 42, jer SLX-ov kavez ne bi izdržao toliki raspon. U svakom slučaju je novi zupčanik i cijenovno povoljnija zamjena za razred više postavljen XT.

Izvanserijske komponente

Za OEM primjenu i “aftermarket” odnosno za naknadnu prodaju su predstavili dva pogona u razredu Deore / Alivio. MT600 je prilagođena sistemu 2×11 i biti će raspoloživa s omjerom 26/36 u standardnoj i Boost verziji, MT500 će biti dostupna u klasičnoj izvedbi i prilagođena sistemu 2×10.

bike.shimano.com

Pročitajte još:
Shimano 2017: Novi Deore i promjene kod nižih razreda

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas