28. listopada 2019

Zima je sve bliže i treba dobro razmisliti o opremi za vožnju pri niskim temperaturama. Stopala i nožni prsti najudaljeniji su od srca i prvi će doći na udar zimskog mraza. Ne kažu uzalud – čizma glavu čuva

Zima je sve bliže i treba dobro razmisliti o opremi za vožnju pri niskim temperaturama. Stopala i nožni prsti najudaljeniji su od srca i prvi će doći na udar zimskog mraza. Popularna opcija zaštite od zimskih uvjeta jesu gamaše (navlake za cipele), no poznato je da se one vrlo brzo troše, pogotovu kod brdskog biciklizma u kojem ima dosta silazaka s bicikla i hodanja. Specijalne zimske visoke cipele svakako su trajnija i solidnija opcija.

 

Osim termičke izolacije i vodonepropusnosti, za što su zaduženi slojevi flisa i Gore-Texa, najvažnija osobina dobre cipele za bicikl jest krutost potplata. Najbolje zimske cipele objedinjuju ove tri značajke i omogućavaju vožnju bez previše briga i na temperaturama ispod ništice.

 

Ovisno o modelu, to jest razini toplinske izolacije, cipele Northwave Raptor i Northwave X-Cross omogućavaju zaštitu od hladnoće do -3°C ili  -10°C.

 

Northwave Raptor i X-Cross: Najvažnije značajke

 

– Vodootporna i vjetrootporna membrana Gore-Tex® Pique
– Konstrukcija termo-zavarenih slojeva s zavarenim TPU ojačanjima
– Kopče SL2 za brzo vezivanje
– Neoprenska navlaka za gležanj štiti od ulaza vode i blata u cipelu
– Integrirani sustav za fiksiranje pete
– Reflektirajuće oznake za poboljšanu vidljivost

 
Northwave Raptor Arctic GTX (do -10°C)

 

 

Northwave Raptor GTX crne (do -3°C)

 

 

Northwave Raptor GTX žute (do -3°C)

 

 

 

Northwave X-Cross GTX Winter (do -3°C)

 

 

Foto: mtb.hr

Prati nas