24. ožujka 2020

Progresivna geometrija, teleskopski držač sjedala, široke gume i vilica sa 130 mm hoda dobar su izbor za gotovo sve vrste staza

Model Saracen Zenith Elite LSL zanimljiv je izbor za sve oni koji žele doći do pravog trail / All-Mountain stroja po povoljnoj cijeni. Ovo doduše nije full suspension bicikl, no njegova geometrija, teleskopski držač sjedala, široke gume i vilica sa 130 mm hoda nameću ga kao dobar izbor za gotovo sve vrste staza, uključujući i one tehnički zahtjevne.

Dugačak i nizak okvir postavljen je na 29-inčne kotače, a kut prednje vilice iznosi 65,5 stupnjeva. Pravi trail hardtail, bez kompromisa. Ovo je ustvari LSL inačica standardnog Saracenovog modela Zenith, a o filozofiji njegova dizajna najbolje govori objašnjenje same kratice. LSL naime znači „Low, Slack, Long“ (nisko, položeno, dugo). Time je sve rečeno. Moderna i progresivna geometrija, ali prilagođena prosječnoj dubini potrošačkog džepa.

Saracen tvrdi kako je ovo „vjerojatno najbrži hardtail na svijetu“, a modernom dojmu njegove konstrukcije doprinose i prijenos SRAM 1×12 te hidraulične disk kočnice Shimano s rotorima promjera 180 mm.

 

Saracen: Legenda britanske biciklističke industrije

Marka Saracen sinonim je za britansku MTB industriju. Tvrtka je osnovana 1983. godine i vrlo brzo je zavladala tržištem. Saracen je lansirao i prvi britanski MTB bicikl, i to još 1984. godine, a tada su se Nick i Richard Crane na njima popeli na sam vrh Kilimanjara. Današnji simbol Saracena je Danny Hart, dvostruki svjetski prvak u MTB spustu, koji nas je svojim vještinama zadivio uživo, na prvoj utrci Svjetskog kupa na Lošinju 2018. 

Saracen Zenith Elite LSL 2020 : Ukratko

Okvir: Series 2 Custom Butted And Hydroformed 6061 Alloy Tubeset

Vilica: ROCKSHOX FS-35 GOLD RL 130 mm

Mjenjač: SRAM NX Eagle 12 Speed

Kočnice: Shimano MT501 180mm/180mm

Obruči: Jalco SHL32OS

Gume: Vee Rubber Flow Snap 29 x 2.6

Upravljač: Saracen OS 6061 DB Alloy

Držač sjedala: Tranz-X Dropper Post

Sjedalo: Saracen Custom

Cijena: 12.779 kn

Info: ciklo-centar.hr

 

Saracen Zenith Elite LSL (2020)
Saracen Zenith Elite LSL (2020)

Foto: mtb.hr / proizvođač

Prati nas