22. studenoga 2018

Udobnost, krutost i izdržljivost upakirani u 270 g, za kros, maraton i etapne utrke. Ugrađene su tehnologije Body Geometry, Dyneema® i SlipNot

Nov model sprinterica Specialized odlikuje se svim značajkama koje mora imati suvremena cipela za kros, maraton i etapne utrke. Lakoća, krutost i izdržljivost.

FACT i BOA

Sprinterice Specialized S-Works Recon načinjene su na vrlo laganom i krutom karbonskom potplatu FACT (indeks krutosti 13,0) što omogućava maksimalan prijenos snage. Gumena potpora na peti i prstima omogućava prianjanje u trenucima kada bicikl nosimo na ramenu. Sustav zatvarača BOA S3-Snap omogućava mikro postavljanje, čak i za vrijeme vožnje.

Prednji dio sprinterice je pojačan te podnosi udarce i uobičajena oštećenja koja nastaju uslijed hoda. Peta PadLock stabilizira nogu pri pedaliranju te povećava udobnost i prijenos snage.

Dynemaa

Sprinterice S-Works Recon oblikovane su za udobnost bez obzira na profil stopala, slično tenisicama, ali bez gubitka snage. Napravljene su naime od materijala Dyneema® koji je vrlo otporan, lagan i podatan za oblikovanje.  , lahek i ga je možno lepo oblikovati. Materija je učvršćen slojevima ratezljivog mrežnog materijala i s TPU, za potpuno prianjanje i udobnost. Materijal Dyneema inače koriste u moreplovstvu, streljaštvu, za izradu nepropusnih prsluka, te u brojnim drugim primjenama.

Body Geometry i SlipNot

Oblikovanje sprinterice temelji se naravno na Specialized Body Geometry. Cipele su ergonomski osmišljene i testirane na način da povećaju snagu i učinkovitost te smanjuju rizik ozljeda. Navojni ulošci za čepove načinjeni su iz titanske slitine, a prianjajući gumeni potplat SlipNot omogućava odličnu trakciju kada je potrebno sići s bicikla.

Veličine

Sprinterica S-Works Recon teška je približno 270 grama (vel. 42), a par stoji 349,99 €.

Može ih se nabaviti u dvije boje – crnoj ili crvenoj. U crnoj varijanti veličine počinju s brojem 39 i idu do 47 (uključujući međubrojeve od 42,5 do 44,5), a crvena varijanta kreće od 37 i završava također s 47, uz iste međubrojeve.

Više potraži na specialized.com

Foto: proizvođač

Prati nas