4. lipnja 2018

Marin Bikes, marka koja je obilježila početke brdskog biciklizma, danas razvija nove modele u sve popularnijoj kategoriji „gravel“ bicikala

Nije teško pogoditi zbog čega su „gravel“ bicikli sve popularniji. Svojim dropbar pristupom pokrivaju sve zahtjeve cestovne vožnje, a geometrijom, izdržljivim okvirom i širim gumama pokrivaju zahtjeve off-road vožnje.

 

Marin nudi modele s okvirima od klasičnog materijala: cromoly čelika. Takvih se okvira sjećamo iz prve polovice devedesetih, kada je Marin diktirao trendove u brdskom biciklizmu. Danas ova marka pokušava ostaviti traga i u „gravel“ kategoriji.

 

Prednja CroMo vilica opremljena je prihvatima za prtljažnik / blatobran / nosač bidona

Sam proizvođač predstavlja model Four Corners kao bicikl namijenjen touringu, bikepackingu i malo žešćem commutingu. Ukratko, prilično svestran bicikl. Okvir je izrađen od Double Butted CrMo čelika, a bicikl dolazi s dvije veličine kotača, ovisno o veličini okvira: 650B (za S i XS okvire) te 700C (za okvire M. L i XL).

 

Prednja je vilica (s prihvatom za prtljažnik / blatobran / nosač bidona) izrađena također od čelika, a ostale komponente su aluminijske: lulica, upravljač, obruči…

 

Prijenos snage je iz početne Shimano cestovne grupe Sora (3 x 9), a za zaustavljanje su odgovorni mehanički diskovi Tektro Spyre-C Road (s rotorima od 160 mm), također iz početne cjenovne skupine.

 

Distributer tvrtke Marin, zagrebački TČT, ovaj model nudi u maloprodaji za 7950 kn, što je vrlo povoljno obzirom na paket koji se nudi.

 

Pokriva li Marin Four Corners sva četiri kuta? Doznat ćete čim se dočepamo jednog primjerka i isprobamo ga u Drobioni.  

 

Više o modelu Marin Four Corners doznajte na adresi distributera, TČT

Video: Marin Four Corners u svom prirodnom okolišu

Foto i video: Marin Bikes 

Prati nas