2. travnja 2020

Kona Sutra je model koji je već dugo vremena ispred trenda jer nudi osjećaj vožnje brdskog bicikla, ali s učinkovitošću dropbar (cestovnog) upravljača. Danas tu pojavu zovemo gravel ili makadamskim biciklima… 

Već na prvi pogled Kona Sutra LTD ostavlja dojam svestranog „radnog konja“ kojega možeš ganjati po asfaltu, makadamu, ali i pokojoj tehnički zahtjevnijoj stazi. Prvi dojam govori kako je ovo vrlo tradicionalan, vintage bicikl, no kada se malo bolje zagledate u detalje, otkriti ćete čitav niz modernih rješenja pričvršćenih na njegov okvir u „SMB“ boji.

Ovaj model jedinstven je po kombinaciji staroga i novoga. Čelični (Cromoly) okvir daje nešto „mekši“ osjećaj u vožnji, ali ipak dolazi i s through-axle osovinama čiji je zadatak zadržati potrebnu krutost u donjoj polovici okvira. Još je neobičnija njegova čelična vilica s through-axle prihvatom. Dašak modernizma donose trendovski prijenos snage 1×11 te hidraulične disk kočnice koje ovaj model čine još više jedinstvenim.  

Kona Sutra je orijentirana i na bikepacking entuzijaste jer ima prihvate za pet nosača bidona, za nosače prtljage i za blatobrane. U svakom slučaju, zanimljiv svestrani bicikl koji može poslužiti za commuting, treniranje, ili za kakvu višednevnu biciklističku avanturu.

Kona Sutra LTD (2020): Istaknute komponente

Materijal okvira: Kona Cromoly Butted
Kotači: WTB KOM Light i25 TCS 700c
Vilica: Kona Project Two Cromoly Disc Touring
Pogon: RaceFace Aeffect
Mjenjači: SRAM Rival 1 11spd
Kočnice: SRAM Rival 1 s 160 mm prednjim / 160 mm stražnjim rotorima
Držač sjedala: Kona Deluxe Thumb w/Offset
Kokpit: Kona Road Bar/Kona Road Deluxe
Gume: WTB Venture TCS 700x50c
Sjedalo: WTB SL8 Pro
Cijena: 13.429 kn (15 % popusta)
Info: ciklo-centar.hr

Prati nas