25. studenoga 2019

Početkom ciklokros sezone na hrvatsko su tržište sletjeli novi modeli britanske marke Genesis, širom svijeta poznate upravo po CX i gravel/adventure biciklima

Genesis Vapor 20 u sredini je ljestvice CX modela, nije niti najpovoljniji, ali niti najskuplji. Dizajniran je s dosta kompromisa kako bi se cijena zadržala relativno nisko, ali uz zadovoljavajuće performanse koje mogu služiti kako stalnom natjecatelju u zimskoj ciklokros ligi, tako i povremenom vikend ratniku koji će se upustiti na kakvu dulju turu ili odlazak na more tijekom ljeta. Ukratko rečeno, pravi univerzalac.

Baza ovog modela je aluminijski okvir napravljen iz legure 6066/6061 koji i jest osnova povoljnije cijene bicikla, ali ne nauštrb funkcionalnosti. Prijenosu snage namijenjen je moderan pogon SRAM Apex 1×11, a za zaustavljanje će se pobrinuti cjenovno povoljnije mehaničke disk kočnice.

Montirane komponente sigurno su sasvim dovoljne za dobro iskustvo vožnje po blatu, šljunku i pijesku te će odlično nadopuniti eventualni postojeći MTB ili cestovni bicikl koji već visi u garaži ili predsoblju. Ne samo to, Vapour 20 je izbor i za cijelu godinu jer zimi može služiti kao CX stroj, a ljeti kao suputnik za gravel avanture.

Genesis Vapour 20: Ukratko

Okvir: ALX8 6066/6061-T6 Double-Butted Aluminium
Vilica: Carbon CX Disc W/ 1-1/2″-1-1/8″ Tapered Alloy Steerer
Mjenjači: SRAM APEX 1×11
Kočnice: TRP Spyre C 160mm/140mm
Obruči: Jalco XCD22
Gume: Challenge Baby Limus 700x33c
Upravljač: Genesis X-Race Pro
Držač sjedala: Genesis Alloy
Sjedalo: Genesis Road Comfort
Cijena: 8999 kn
Info: ciklo-centar.hr

 

Foto: mtb.hr

Prati nas