Genesis Longitude (2021)
8. lipnja 2020

Tek smo prevalili prvu polovicu 2020. a već smo stavili svoje šape na jedan model za 2021. godinu. Longitude je Cr-Mo „tvrdić“ koji može poslužiti za čitav niz scenarija, od gradske vožnje do višednevnog bikepackinga…

Genesis nam i za 2010. godinu sprema ono što možemo očekivati od Britanaca: Nekonvencionalne, jedinstvene modele koji pomalo vuku „na retro“, ali su opremljeni najnovijim tehnološkim rješenjima. Upravo takav je i model Longitude. Uopće nema suspenziju, može prihvatiti nosače i blatobrane, a njegov je okvir izrađen od čelika. I vilica je čelična. A Britanci su inače poznati po tome da još uvijek (uz Kanađane) aktivno izrađuju okvire od čelika u cjenovno povoljnim segmentima, a ne samo u skupljim i rjeđim serijama.

Zanimljiv je izbor omjera prijenosa. Naime na pogonu su tvornički instalirana dva omanja lančanika i to jedan s 36 i drugi s 26 zuba, što daje velike mogućnosti biranja najboljeg omjera prijenosa snage na grubim terenima. Stražnja kazeta inače dolazi s deset lančanika, od 10 do 36 zuba.

Osim malih lančanika na pogonu, vizualno impresioniraju i univerzalni nosači Gorilla, smješteni na lijevoj i desnoj strani vilice. Genesis je naime uključio ove nosače u cijenu novog bicikla, za što doista možemo reći da je vrlo galantno, ali i podcrtava karakter ovog bicikla. U nosače možeš zapakirati primjerice vreću za spavanje ili oveću bocu s vodom, a maksimalno opterećenje je 1,5 kg po jednom nosaču.

Genesis Longitude (2021): Ukratko

OKVIR: Genesis Mjölnir Seamless Double-Butted Cromoly W / Mudguard & Rack Eyelets
VILICA: DB CR-MO Unicrown
POGON: Shimano Deore 36-26
RUČICE MJENJAČA: Shimano Deore
STRAŽ. MJENJAČ: Shimano Deore
PRED. MJENJAČ: Shimano FD-M6020
KAZETA: Shimano Deore 11-36
LANAC: KMC X10
KOČNICE: Shimano Alivio
OBRUČI: WTB Scraper i35 32H
GUME: WTB Trail Blazers
UPRAVLJAČ: Genesis Alloy / 760mm X 5mm Rise
DRŽAČ SJEDALA: Genesis Alloy / 27.2x400mm
SJEDALO: Genesis MTB
TEŽINA: 13.49kg
CIJENA: 9899 kn
INFO: ciklo-centar.hr

Foto: MTB.hr

Prati nas