Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
27. lipnja 2019

Fuse 2020 nastavlja tamo gdje je stari model stao. I dalje u hardtail formatu

Fuse 2020 nastavlja tamo gdje je stari model stao. Još je uvijek trail hardtail s gumama velikog volumena , ali sve ostalo se znatno promijenilo.

Potpuno novi aluminijski okvir s podesivim “dropoutima” , više kut cijevi upravljača i duga, niska gornja cijev koja spušta visinu stajanja i omogućuje dulje potopne nosače sjedala. Vilica sada ima 130 milimetara hoda , ali možeš ugraditi i onu sa 140 milimetara. Offset vilice je smanjen kako bi se poboljšala stabilnost pri velikoj brzini.

Dok Fuse ima 27,5 osnovni okvir od legure A1, modeli 29er Expert i Comp sastavljeni su od lakšeg i elegantnijeg okvira od legure M4.

Uz tanke i zakrivljene hydroformed cijevi i glatke, nisko profilirane zavarene spojeve bicikl izgleda puno skuplji nego što zapravo jest. Okvir M4 ima glatke zavarene spojeve, nisko-profilnu konusnu cijev upravljača i s unutarnje strane provedene bužire. Pogonski ležaj PF30 i prepoznatljivi dio cijevi lanca starog modela “Diamond Stay” izbačeni su, a na njihovom ćeš mjestu naći blago podignutu cijev lanca i BSA navojni ležaj pogona. Osovine Boost sprijeda i straga čine dojam čistim i elegantnim.


Fuse Expert, najbolje opremljena inačica

Unatoč tome što je izgubio karakteristični rascjep na cijevi lanca , novi Fuse je još uvijek u stanju progutati veliku gumu. Možeš montirati gumu od 27,5 × 2,8 ili 29 × 2,6 sprijeda i straga. U slučaju modela Expert i Comp modela dobivate 29-inčne kotače, dok osnovni model ima 27,5-inčne. Svi modeli prihvaćaju obje dimenzije.

Duljina cijevi lanca smanjena je s 430 na 420 milimetara , što je vrlo kratko za bicikl koji prihvaća takve dimenzije guma.

Okvir M4 ima podesive “dropoute”. Horizontalno podešavanje do 15 milimetara s dva vijka i ugrađenim zatezačima . To znači da možete podesiti duljinu cijevi lanca između 420 i 435 milimetara. Možeš to upotrijebiti za promjenu geometrije ili za verziju bicikla s jednom kočnicom.

Važna promjena je smanjenje visine postolja kotača koja se postiže ravnom gornjom cijevi i skraćenom cijevi sjedala. Prema proizvođaču, novi je Fuse niži 52 milimetra od starog modela, tako da sada možete instalirati dulju potopni držač sjedala.

Promjer cijevi sjedala je 34,9, što ne ograničava mogućnost odabira držača sjedala, budući da proizvođači, uključujući BikeYoke, RockShox i Specialized, nude podršku ovog promjera. Svi modeli Fuse opremljeni su TranzX držačima sjedala s unutarnjim provođenjem daljinskog upravljača.


 

Pogled na model Comp

– Lijep okvir s dosta sofisticiranih značajki
– SRAM SX Eagle vam nudi mnogo brzina i široki raspon.
– Lijepo je vidjeti dugi potopni držač sjedala na biciklu niže klase. 
Fuse Comp 29 je 130 mm trail hardtail koji kombinira uravnoteženo upravljanje s nekim finim priborom. Raspon komponenti za bicikl u ovoj klasi također je vrlo cijenjen. Ima aluminijske obruče od 29 inča i vrhunski aluminijski okvir M4, koji je lakši.
Prednja strana je opremljena vilicom RockShox Recon Boost. Ima nove, agresivnije gume Purgatory i Butcher s promjerom od 2,6 inča. Već ovo govori da je riječ o stroju koji prelazi plavu liniju staze u biciklističkom parku.


Fuse Comp

Ovo je ujedno i jedan od prvih bicikala na tržištu koji ima novu skupinu SRAM SX Eagle koja nudi sve 12-redne užitke njihovih skupljih grupa, naravno, po nižoj cijeni i s kazetom od 11-50 umjesto 10-50T. Također ima SRAM Level kočnice, koje su savršeno zadovoljavajuće. Također ima potopni držač sjedala s 150 milimetara hoda na L i XL okvirima. Kada to kombinirate s upravljačem od 780 mm, vidjet ćete da imate ispred sebe hardcore trail stroj.

Sve u svemu

U srcu, Fuse je stvarno dobro osmišljen okvir s puno detalja.  Geometrija možda nije novost , ali ako želiš da se bicikl nosi s strmijim i više zakrivljenim prirodnim stazicama, a da pri tome ne upadneš u nevolje i zadržiš malo energičnog usmjerenja na glatkijim terenima, onda je to bicikl za tebe. Fleksibilni “dropouti” su lijepa stvar ako se želite igrati s geometrijom i biciklom s jednom brzinom, ali to je, naravno, osobni izbor.

Za sada u prodaji samo na američkom tržištu.


Osnovni model – Fuse 27,5

Foto proizvođač

www.specialized.com

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas