Sour Purple Haze
8. travnja 2021

Ture prašnjavim cestama, zaobilaznim putem šumskim vlakama, a zatim natrag do asfaltne površine. Sour sve to čini mogućim…

Sour Cycles je nova marka bicikala iz Njemačke, a njihov najpoznatiji model je Purple Haze. Model koji je više pogodan za makadame i na putovanja nego za komforne XC ture.

Sour Cycles 

S obzirom na reputaciju marke u avanturističkim biciklističkim vodama, moglo bi se očekivati ​​da je Sour na tržištu prisutan barem pola desetljeća. Međutim, ova  doista mlada ekipa je s prvim prototipovima izašla u javnost tek 2018. godine. Godinu dana kasnije, ponudili su svoje prve prodajne modele, a od tada je potražnja samo rasla.

U ponudi imaju samo nekoliko modela bicikala i okvira, naravno čeličnih. Možete ih pronaći u svim mogućim bojama, a upravo ta ih posebnost odvaja od konkurencije. Okviri u Njemačku dolaze „sirovi“, a zatim kupac odlučuje o boji i konačnom izgledu. U ponudi je izbor standardnih boja, a uz dodatan trošak moguće je gotovo sve.

Video: Master Tine i Sour Purple Haze

O modelu Sour Purple Haze

Sour Purple Haze nije samo dobar za makadam, već je i sjajan putni bicikl za lošije podloge, jer omogućuje postavljanje zaista širokih guma. Ima mjesta čak i za gume dimenzija 29 x 2,2″. Moguće je montirati tri nosača bidona, stražnji pritljažnik te prtljažnik za prednju vilicu. Ako se odlučiš za okvir s karbonskom vilicom promijeniti ćeš vozne osobine i time ga dodatno prilagoditi svojim potrebama.

Specifikacije

Bicikl kojeg predstavljamo u ovom tekstu sastavljen je po narudžbi i ima sljedeće komponente:

  • Ručice mjenjača te kočnice i mjenjači Shimano 105 
  • Poluge pogona Shimano GRX 
  • Kočne čeljusti TRP Spyre
  • Kotači DT Swiss G1800
  • Gume Hutchinson Touareg
  • Sjedalo Fizik Tempo Argo  
  • Držač sjedala Cyrano
  • Nosač upravljača Ritchey i upravljač Pro Discover
  • Traka za upravljač Fizik
  • Nosači bidona King Cage

Za koga?

Makadamom možeš voziti s gotovo bilo kojim biciklom, ali ipak su neki prikladniji od drugih. Purple Haze je svakako među najboljima u toj kategoriji. Izvrsno će funkcionirati za nekoga tko većinu tura obavlja po lošem terenu i svako malo spakira vreće te  nekoliko dana vozi  makadamom. Uvjetno je prikladan za duge ture, ali ipak njihov model Clueless može za to biti bolji .

Cijena

Cijena okvira bez vilice kreće se od 799 eura. S karbonskom vilicom cijena se penje na 1049, a cijeli bicikl možete dobiti za 2699 eura. Konačna cijena raste prema boji i specifikacijama. Dodatne informacije dostupne su na loosecycles.com ili na sour.bike.

Naslovna fotografija Sour Cycles, ostale fotografije i video Marko Šajn.

Prati nas