Scott Endorphin
Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
1. kolovoza 2023

Scott Sports je nakon 27 godina oživio model Endorphin, MTB bicikl koji je ispisao dio povijesti brenda i nadahnuo njegovu budućnost…

Švicarska marka Scott već je nekoliko desetljeća jedan od predvodnika u razvoju laganih, brzih, inovativnih i dizajnerski savršenih bicikala. Bicikli uz pomoć kojih natjecateljice i natjecatelji ostvaruju pobjede na najvećim natjecanjima.

Endorfin

Nakon dvadeset i sedam godina Scott je oživio model koji je tada predstavljao vrh njihove ponude i bio njihov prvi karbonski proizvod. Za ono vrijeme izuzetno krutog okvira i oblika koji je bio daleko ispred svog vremena, posebno zbog stražnje vilice koja podsjeća  na bicikle s punom suspenzijom. Izvorni Endorphin je i danas inspiracija za modele Addict RC, Genius, Scale pa čak i Spark RC.

Zbog toga su krenuli u dizajniranje Endorphina prema novim standardima, postavili ga na kotače od 29 inča, opremili ga najsuvremenijim komponentama i izložili na sajmu Eurobike. Endrphin je za sada samo prototip. Još nije poznato hoće li ga Scott odlučiti poslati na tržište i pokrenuti proizvodnju.

Nekad i sad

Ništa poput Endorphina nikada nije napravljeno. Bilo je potrebno dosta mjeseci da pronađemo proizvodnog partnera koji je bio voljan surađivati ​​s nama i uhvatiti se u koštac s našom ludom idejom, jer još nitko nije vjerovao tehnologiji ili vidio potencijal u biciklizmu. Ali čim je Endorphin predstavljen i čak osvojio svoje prvo svjetsko prvenstvo, cijela je industrija počela ‘kopati’ za ovom novom tehnologijom. Bez sumnje, to je dovelo do dizajna bicikla kakvog i danas vidimo.

Pascal Ducrot, potpredsjednik Scott Sports

Okvir je vizualno jednak, ali izrađen novim 3D pristupom dizajnu i najnovijom tehnologijom spajanja karbonskih vlakana. Kombinira set najnovijih komponenti Sram i vlastiti dizajn “rail” koji se krije pod markom Syncros. Za oko će svakako zapeti novi upravljač u obliku slova Y. Slika u boji spoj je modernih smjernica brenda i detalja iz vremena, odnosno 1995./96., kada je nastao prvi Endorfin.

Specifikacija modela Endorfin:

 • Okvir Endrorphin carbon project EVO
 • Vilica RockShox SID SL Ultimate RD3 Air
 • Mjenjač i ručica Sram XX SL Eagle AXS Transmission / Sram AXS Pod Ultimate Controller
 • Kazeta Sram XX SL Eagle XS 1299 Transmission, 10-52t
 • Pogon Sram Sram XX prijenos, 34t
 • Kočnice s 4 klipa Sram Level Ultimate Stealth 
 • Obruči Syncros Silverston SL2-30 CL
 • Gume Maxxis Rekon Race 29×2.4″.
 • Upravljač Syncros Fraser iC SL XC
 • Držač sjedala Syncros Duncan 1.0 carbon
 • Sjedalo Syncros Belcarra 1.0

Saznaj više na scott-sports.com.

Fotografije: Proizvođač

Pročitaj i
Predstavljamo: Scott Lumen je elektrizirani Spark?

Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas