Ritchey Ultra
21. listopada 2020

Ritchey Ultra donosi dašak nostalgije za ljubitelje klasike, old school bicikala i legendarnog zavarivača, jednog od pionira brdskog biciklizma…

Ritcheyev model Ultra predstavljen je prije gotovo dvije godine i smatra se jednim od onih bicikala ili okvira koji jesu i vjerojatno će biti bezvremenski. A Tom Ritchey ne bibio Tom Ritchey, kada model Ultra ne bi predstavio i u verziji Team Edition. Što to znači? Legendarna shema boja, prepoznatljiva je Ritcheyeva znamka od samih početaka, a postala je najprepoznatljivija zahvaljujući modelima P21 i P23. Riječ je o crveno-bijelo-plavo obojenom okviru s poznatim logotipom.

Ritchey Ultra Team Edition: Ukratko

Cijevi duž lanca duge su 439 milimetara, neovisno o veličini okvira, jer kut cijevi upravljača za veličinu S iznosi 68 stupnjeva, a za veličine M, L i XL 68,5 stupnjeva. Kut cijevi sjedala je 74, 5 stupnja za veličine S i M, to jest 73,5 stupnjeva za L i XL. Doseg  (reach) je 417, 430, 445 i 460 milimetara, ovisno o veličini okvira. Okvir je kompatibilan s kotačima 27, 5 i 29 inča. Može prihvatiti gume širine 2,8” na kotače od 27, 5 inča i 2,4” na kotače od 29 inča.

Cijena? 999 eura.

Karakteristike okvira

Okvir je zavaren u TIG tehnologiji i to od trostruko stanjenih cijevi Ritchey i optimiziran za upotrebu s vilicom od 120 milimetara putovanja. Sa stražnje strane je prihvat za osovinu dimenzija 12×148 milimetara (Boost), cijev upravljača je konusna, tu je i priprema za kabel potopnog držača sjedala (širina  30,9 milimetara), provedena unutar okvira, pogonska osovina ima prostor za lančanik s maksimalno 38 zubaca, a okvir je oblikovan tako da je prikladan za sustave zupčanika 1x i 2x. Nosač mjenjača je zamjenjiv i nije zavaren na stražnji trokut.

Dodatne informacije potraži na ritcheylogic.com.

Fotografije proizvođač

Prati nas