Syncros Silverton SL
25. veljače 2021

Syncros je još 2018. predstavio kotače napravljene iz jednog komada. Za ovu su sezonu malo obnovljeni i, prije svega, poboljšani…

Poznato je da je suradnja između Syncrosa i ekipe u olimpijskom krosu Scott-SRAM konstanta od 2017. godine. Povrh toga, Syncros ih oprema sjedalima, držačima sjedala i upravljačima. U ovoj će sezoni ekipa koju čine Nino Schurter, Kate Courtney, Lars Forster i Andri Frischknecht  koristiti i karbonske kotače Syncros Silverton EN, i to u novoj verziji, unutarnje širine od 30 mm.

Syncros Silverton SL: Ukratko

Brže ubrzanje brži zavoj veća preciznost :

  • Neprekidna vlakna – radi veće torzijske krutosti, jedna žbica je nategnuta s jedne na drugu stranu obruča.
  • Napetost žbica – konstrukcija kotača u jednom komadu s jedinstvenim postupkom prethodne napetosti omogućuje veću odzivnost.
  • Niska tromost – model Silverton SL ima manju masu u obruču i veću masu prema središtu kotača, pa brže ubrzava.

Težina obruča je 1290 grama, a u unutrašnjosti je skrivena tehnologija glavčine DT- Swiss 190, s keramičkim ležajevima. Kako ekipa Scott-SRAM od 2019. godine koristi gume širine 2,4 “, kotači unutarnje širine 30 milimetara još bolje izvršavaju svoju misiju. Ekipa će imati na raspolaganju kotače širine 26 i 20 milimetara, a potonji će biti komercijalno dostupan ovog ljeta.

Predstavljanje prve generacije kotača Syncros Silverton SL na bikerumor.com.

Video: Syncros Silverton SL

N1N0 o obručima

Osmerostruki svjetski i aktualni europski prvak kaže: „Obruči Syncros Silverton HR su super lagani, no to nije jedina njihova prednost. Zbog konstrukcije, manje težine odlazi na obruče, pa je ubrzanje super brzo. K tome, kotači su vrlo kruti i osiguravaju izvrstan prijenos snage i praćenje zadane linije, posebno u zavojima. Idealni su za utrke Svjetskog kupa“.

Dodatne informacije potraži na web odredištu proizvođača .

Fotografije Syncros

Pročitaj i
Garaža: Kristinin Scott Spark RC 900 World Nino LTD 2020

Prati nas