McQuades E Bike Tool
Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
20. srpnja 2020

Ako ste imali priliku voziti e-bajkove, možda ste primijetili da su njihovi lanci uglavnom suhi i ne baš najbolje očišćeni…

Električni bicikli možda jesu napredni proizvodi s gomilom ugrađene tehnologije, no njihovi vlasnici susreću se s banalnim problemom: Čišćenje i podmazivanje lanca je vrlo teško izvedivo bez podizanja bicikla na stalak. Pošto većina korisnika ne posjeduje stalak za bicikl, jasno je da su lanci na e-biciklima uglavnom prilično suhi i neočišćeni.

Razlog koji leži iza opisanog problema vrlo je jednostavan. Zbog specifičnosti e-motora, jednostavno je nemoguće okretati pogonski sklop unazad, što znači da je čišćenje i podmazivanje lanca gotovo nemoguće ili u najmanju ruku vrlo teško izvedivo dok se bicikl nalazi na tlu, naslonjen na zid.

McQuades E Bike Tool

No u bespućima interneta smo naišli na McQuades E Bike Tool, izuzetno jednostavan njemački alat koji povezuje polugu pogona s lančanikom i tako omogućava vrtnju pogona unazad. Alat se sastoji od jednog komada orahovine i kratkog konopa – i to je sve.

Video: Čišćenje lanca na većem lančaniku

Video: Čišćenje lanca na manjem lančaniku

Više informacija: mcquades.de

Foto i video: McQuades E Bike Tool

Kenda DH Pohorje
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas