21. lipnja 2019

Jesmo li konačno dobili bežične kočnice? Novi sustav Magura MCi sasvim sigurno tako izgleda. Izvana. No kada zavirimo unutra vidjeti ćemo da su Magurini inženjeri napravili doista inovativno i domišljato rješenje koje biciklima daje sasvim nov izgled

Novi sustav Magura Cockpit Integration (MCi) je prva u svijetu hidraulička kočnica koja je potpuno integrirana u upravljač. Bez vanjskih kablova, MCi biciklistima omogućava uredni kokpit, bolju aerodinamiku i veću zaštitu za hidraulične komponente. MCi je dio novog rješenja Magura Integration Series. Uz novi Magura Integration Series njemački specijalizirani proizvođač kočnica ponudio nam je potpuno novu seriju proizvoda. Odlikuje se zanimljivim integracijskim rješenjima što dodatno optimizira dizajn i funkciju, a proizvođačima bicikala omogućiti će nova rješenja u dizajnu.


Cilindri i kablovi domišljato su provedeni kroz cijev upravljača i lulicu

Diskretni cilindri

Srce sustava Magura MCi je cilindar koji je diskretno (nevidljivo) smješten u rukohvatu upravljača. Dimenzije spremnika za ekspanziju i promjer klipa u sustavu MCi odgovaraju dimenzijama koje se koriste u seriji Magura MT, što daje sustavu MCi jednaku stabilnost i silu kočenja kao što je slučaj s konvencionalnim kočnicama Magura MT.


Savršeno čist kokpit

Usavršeni internal cable routing

MCi je dostupan s 2-klipnim i 4-klipnim kočnim čeljustima. Kablovi kočnica također su postavljeni unutar cijevi upravljača – provedeni su kroz držač (lulicu) upravljača i cijev upravljača kroz posebne otvore u upravljaču. Odatle se kablovi provode do krune vilice, zatim u okvir i čeljust prednje kočnice. Slično je rješenje primijenjeno i za stražnju kočnicu, jer i taj kabel prolazi kroz lulicu i onda se kroz unutrašnjost okvira može provesti do stražnje čeljusti.

Svjetska premijera u srpnju

Iz Magure najavljuju da će predstaviti prvi serijski bicikl s ugrađenim sustavom MCi na događaju Eurobike Media Days, od 2. do 4. srpnja.

Dodatne informacije: www.magura.com.

Foto proizvođač

Prati nas