“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
11. studenoga 2019

Snijeg se sve više osjeti u zraku i to je nedvojben znak da nam se bliži fatbike sezona. Kona Woo dijete je iz sretnog braka dvaju sličnih modela: Wo i Wozo

Kona Woo, Fatbike ili MTB bicikl s debelim gumama, donosi zanimljivu kombinaciju aluminijskog okvira i karbonske tvrde vilice s gumama 26×4.8″ montiranima na obruče Sun Ringle. Možda će nekome biti neobično da bicikl u ovom cjenovnom rangu dolazi bez suspenzijske vilice, no gume široke desetak centimetara trebale bi upiti sve udarce tijekom vožnje. Uostalom, voziš li po snijegu sve je uglavnom ravno i suspenzijska vilica nije niti potrebna.

 

Fatbike, naravno, nije predviđen samo za vožnju po snijegu već sasvim dobro funkcionira i na ostalim off-road podlogama. Uslučaju modela Wo tome pridonosi i ponešto izmijenjena geometrija s niže postavljenom osovinom pogona, ali općenito višim i u prednjem dijelu nešto duljim okvirom, što bi trebalo donijeti komforniju vožnju na zasniježenim i suhim terenima.

 

Prihvati za prtljažnike smješteni su na prednjoj vilici, ali ne i na stražnjoj strani okvira, što je pogodnije za vožnju po snijegu. Pogon SRAM SX 1×12 još je jedan trendovski i moderan zahvat primijenjen na ovome modelu.

 

Kona tržištu nudi još dva, ponešto različita fatbike modela. Kona Wo koji također dolazi s tvrdom vilicom ali je cjenovno povoljniji, te nešto skuplji Kona Wozo koji ima suspenzijsku vilicu.

 

Materijal okvira: 6061 Aluminum Butted
Kotači: Sun Ringle Mulefut 80 26”
Vilica: Kona Wo Fat Carbon Disc
Pogon: SRAM SX Eagle
Mjenjači: SRAM SX Eagle 12spd
Kočnice: Shimano hidraulične kočnice s 180 mm prednjim / 160 mm stražnjim rotorima
Držač sjedala: Kona XC/BC 31.6mm
Kokpit: Kona XC/BC 35mm Bar/ XC/BC 35 Stem with Kona Lock-on Key Grip
Prednja guma: Vee Tire Snow Avalanche TR 26×4.8″
Stražnja guma: Vee Tire Snowshoe XL TR 26×4.8″
Sjedalo: Kona Fat
Cijena: 14.849 kn

 

Info: ciklo-centar.hr

Foto: Proizvođač

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas