1. kolovoza 2021

Sve je uključeno: Električni motor, dropper, grupa Shimano GRX, karbonska vilica, dropbar… Kona je predstavila svoje viđenje električnog gravel bicikla za slijedeću godinu!

Tvrdokorni poklonici gravela vjerojatno će reći da na biciklu s debelim 700c gumama i dropbar upravljačem nema mjesta za električni motor i dropper. Ipak, Kona drugu godinu zaredom predstavlja električnu verziju svog vrhunskog gravel modela Libre.

Elektrificirani Libre baziran je na aluminijskom okviru sličnih karakteristi kao u modela bez motora, na koji je montiran niz komponenti specifičnih za vožnje makadamima. Neizostavna grupa Shimano GRX, karbonska vilica, hidraulične kočnice… Ali i dropper koji još nije uobičajen u kategoriji gravel bicikala.

Libre EL se proslavio kao pustolovni bicikl za ljude svih sposobnosti. Želite povećati udaljenost? Želite alat koji vam omogućuje da se vozite dalje za manje vremena? Libre EL je svestran stroj koji može proći prolazak bilo gdje. Izgrađen na našoj izuzetno popularnoj platformi Libre, Libre EL ima aluminijski okvir i vilicu s ravnim nosačem Verso Full Carbon. Poput svog brata i sestre CR DL, pokreće pogonski sklop i kočnice specifične za gravel, osiguravajući da prljavština koju ćete neminovno dobiti tijekom prljave vožnje ne utječe na brzinu prebacivanja i kočenja. Za razliku od analognog brata i sestre, pojačava snagu iz Shimano motora i interne baterije. Drugim riječima, odvest će vas na vrh one suludo strme planine koju ste promatrali i omogućiti vam uživanje u blagodatima rasturanja gravela na spustu!

Kona Bikes

Kona Libre EL 2022: Specifikacije

Okvir Kona 6061 Aluminum Butted
Vilica Kona Verso Full Carbon Flat Mount Disc
Straž. mjenjač Shimano GRX
Ručice mjenjača Shimano GRX 810
Čeljusti kočnice Shimano GRX 810
Pred. rotor Shimano RT66 160mm
Straž. rotor Shimano RT66 160mm
Ručice kočnica Shimano GRX 810
Upravljač Kona Road
Držač upravljača Kona Road Deluxe
Držač sjedala Trans-X Dropper +RAD Internal w/ Shimano Lever 31.6mm
Sjedalo WTB Volt
Obruči WTB HTZ i25 TCS 2.0
Pred. guma WTB Venture TCS w/ Puncture Protection 650x47c
Straž. guma WTB Venture TCS w/ Puncture Protection 650x47c
Motor Shimano E7000 20MPH
Baterija Shimano 504Wh
Zaslon Shimano SC-E7000 Display
Punjač Shimano STEPS 2A
Cijena 34.999 kn (ušteda ~ 10,3%)
Info ciklo-centar.hr

Pročitaj i
Gravel ili znanstvena fantastika?

Foto: Kona Bicycles

Prati nas