Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
24. ožujka 2021

Garmin je danas proširio svoju ponudu pedala s mjeračima snage i po prvi je puta predstavio powermeter pedale za offroad vožnju, koje se mogu ukopčati s obje strane…

Američka marka Garmin već neko vrijeme nudi cestovne pedale Vector s mjeračem snage u jednoj ili obje pedale, a danas je predstavila novu seriju pedala pod zajedničkim imenom Rally. U pitanju su tri modela, a najveća je novost da je jedan od modela namijenjen off-road vožnji: To može biti MTB, gravel ili ciklokros. Ili nešto četvrto, što nam još nije palo na pamet.

U Garminu naglašavaju kako su pedale vrlo temeljito testirali, u suradnji s profesionalnim biciklistima, i to u svim uvjetima, od onih najhladnijih i vlažnih, do vrućih i suhih. Na taj su način napravili sve moguće za sprečavanje bilo kakvih bugova u prvoj generaciji pedala Rally.

MTB i cesta

U ponudi su tri linije pedala, s time da je u svakoj liniji na izboru povoljnija varijanta (model 100) s mjeračem snage u jednoj pedali, ili pak ona skuplja (model 200), s mjeračima snage u obje.

  • Rally XC100 i Rally XC200, za off-road vožnju, kompatibilne s prihvatom SHIMANO SPD
  • Rally RS100 i Rally RS200, za cestovnu vožnju, kompatibilne s prihvatom SHIMANO SPD-SL
  • Rally RK100 i Rally RK200, za cestovnu vožnju, kompatibilne s prihvatom LOOK KEO.

Pedale s ugrađenih senzora za mjerenje kadence i snage šalju podatke u kompatibilni ciklokompjutor Garmin Edge, a potom se podaci sinkroniziraju i aplikaciji Garmin Connect. Mjerači snage Rally kompatibilni su i s popularnim platformama za trening u zatvorenom, uključujući aplikaciju Tacx Training, Zwift, TrainerRoad, i druge.

K tome, moguće je i kupiti zasebnu dodatnu osovinu koja omogućava jednostavniju izmjenu kućišta pedale između različitih bicikala. Osovina ostaje na poluzi pogona, a korisnik zamjenjuje samo kućište.

Video: Garmin Rally XC

Info:

Rally XC200, maloprodajna cijena od 8690 kn do 9490 kn
buy.garmin.com/hr-HR

Rally XC100, maloprodajna cijena od 5150 kn do 5550 kn
buy.garmin.com/hr-HR

U ponudi su i opcionalne pedale za nadogradnju na dva senzora s cijenama u rasponu od 4350 kn do 4750 kn.

Pročitaj i
Garmin: Što je MTB dinamika?
Long Term Test: Garmin Edge 830
Testirali smo: Garmin Edge 1030 Plus

Foto i video: Proizvođač

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas