“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
20. siječnja 2022

Vodeći proizvođač sportskih ura i ciklokompjutora predstavio je dugo očekivanu novu generaciju premium multisport modela fēnix. Touchscreen je jedna od najzanimljivijih novosti nove generacije…

Nova Garmnova serija fēnix 7 uz poznate kontrole s pet tipki sada donosi i zaslon osjetljiv na dodir (touchscreen). Osim toga, tu su funkcije treninga za nove korisnike, višepojasno GPS pozicioniranje i mapiranje više kontinenata, a sve je integrirano u čvrsto kućište sa zaštitom za tipke i spojnim ušicama ojačanima metalom. Neki modeli k tome imaju i solarno punjenje za produljeno trajanje baterije.

Izvedbeni dizajn

Kao i kod prijašnjih generacija, serija fēnix 7 dolazi u tri veličine, s time da je redizajnirana za veću izdržljivost s ojačanim spojnim ušicama i metalnom zaštitom za tipke.

S uvođenjem Sapphire Solar modela, korisnici više ne moraju birati između solarnih mogućnosti i safirnih leća otpornih na ogrebotine, kao što je to bilo kod serije fēnix 6. K tome, ažurirani dizajn maksimizira ukupnu solarnu površinu za povećanu učinkovitost uključujući dvostruke solarne dobitke s fēnixa 6 na fēnix 7 u načinu rada pametnog sata. Modeli fēnix 7X s podrškom za solarnu energiju mogu izdržati čak i dulje između punjenja uz trajanje baterije do pet tjedana u načinu rada pametnog sata1 i do 5 dana u načinu rada GPS2.

Fēnix 7X uključuje i integriranu hands-free multi-LED svjetiljku s brzim pristupom. Prilikom postavljanja šatora ili trčanja po mraku, crveno ili podesivo bijelo svjetlo osvijetlit će put za veću vidljivost i svjesnost situacije. S uključenim načinom trčanja, svjetlo će se podudarati s ritmom trkača, izmjenjujući se između bijele i crvene pri svakom zamahu ruke kako bi mogli vidjeti i biti viđeni.

Napredno treniranje

Alati za optimalne performanse uključuju:

  • Kako bi se izbjeglo izgaranje, novi alat za izdržljivost u stvarnom vremenu omogućuje sportašima praćenje razine napora tijekom trčanja ili bicikliranja.
  • Nova značajka Visual Race Predictor uzima u obzir povijest trčanja i ukupnu kondiciju kako bi pružila procjene utrke i uvid u to kako trening napreduje.
  • Savjetnik za vrijeme oporavka nakon treninga uzima u obzir intenzitet treninga i druge čimbenike poput stresa, dnevne aktivnosti i sna kako bi procijenio broj sati odmora koji su potrebni za pravilan oporavak prije druge sesije istog napora.
  • Dnevni prijedlog tjelovježbi daje preporučenu sljedeću vježbu trčanja ili vožnje na temelju trenutačnog opterećenja, statusa treninga i ukupne razine kondicije.

Pouzdani alat

Svi satovi u seriji fēnix 7 imaju unaprijed instalirane karte SkiView. Standardni i solarni modeli omogućuju preuzimanje karata TopoActive iz bilo koje regije diljem svijeta. Sapphire Solar modeli dolaaze s unaprijed instaliranim kartama TopoActive pojedinu regiju i također omogućuju korisnicima preuzimanje bilo koje regije iz cijelog svijeta.

Dostupni modeli uključuju fēnix 7S, fēnix 7 i fēnix 7X, s opcijama za standardna (nije solarna), Solar i Sapphire Solar izdanja, a preporučena maloprodajna cijena počinje od 5320,00 kn.

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas