29. rujna 2019

Nova generacija premium sportskih ručnih ura po prvi puta donosi mogućnost napajanja putem solarnih ćelija, a k tome nudi već provjerene i poboljšane funkcionalnosti koje podižu kvalitetu MTB vožnje

Premium linija sportskih pametnih ura Garmin fēnix već je poznata ozbiljnim rekreativcima i natjecateljima, a sada je predstavljena nova iteracija s već poznatim funkcionalnostima, ali i novostima poput napajanja putem solarnih ćelija. Koliko nam je poznato, je prva GPS ručna ura sa solarnim napajanjem, funkcijom koja inače nije nova u svijetu ručnih ura, no sada je integrirana i u ovaj segment.

 

Šesta generacija dolazi u više varijanti koje se razlikuju po cijenama i funkcionalnostima. Cjenovno najpovoljnija je bazna varijanta fēnix ​​6 i fēnix ​​6X, no i ti modeli dolaze natrpani mogućnostima. U njih su ugrađeni 1,3-inčni i 1,4-inčni zasloni, a kao dodatna opcija nudi se Wi-Fi podrška te i pohrana i reprodukcija glazbenih formata. Obje varijante dolaze i sa „safirnom“ opcijom, otpornijom na ogrebotine.

 
Garmin fēnix 6X Pro Solar 51 mm (foto: proizvođač)

Garmin fēnix 6X Pro Solar

Spomenuta funkcija solarnog napajanja dolazi s opcijom fēnix ​​6X Pro Solar i služi za produljenje rada baterije. Odlikuje se robusnim dizajnom s velikim 1,4-inčnim zaslonom (35,56 mm), 18 posto većim od bilo kojeg pametnog sata iz serije fēnix ​​5. Prema podacima proizvođača, fēnix ​​6X Pro Solar može raditi 21 dan bez napajanja u modu pametnog sata, uz dodatna tri dana uz punjenje solarnim napajanjem.

Garmin fēnix 6 Sapphire 47 mm (foto: proizvođač)

Među poboljšanjima kod „šestice“ su poboljšani monitor otkucaja srca, funkcija Pulse OX za praćenje zasićenosti krvi kisikom za podršku naprednog praćenja sna i aklimatizacije na novoj nadmorskoj visini. Uključena je i značajka Body Battery koja omogućava korisnicima da vide razinu energije u svom tijelu.

 

– Senzori za mjerenje pulsa na zapešću i pulsnu oksimetriju daju uvid u fitness aktivnosti
– Mjerenje performansi trčanja i bicikliranja na sasvim nove načine
– Navigacija uz referentne podatke višestrukih GNSS satelita i senzore za upotrebu na otvorenom

Garmin fēnix 6 Sapphire 42 mm (foto: proizvođač)

Video: Garmin fēnix 6

Više informacija potraži na garmin.com

Naslovna fotografija: Serija Garmin Sapphire 6 dolazi u tri opcije koje se razlikuju po gabaritima, cijenama i funkcionalnostima; premijerno je predstavljena na sajmu IFA u Berlinu, početkom rujna (foto: proizvođač)

Prati nas