“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
22. veljače 2021

Enduro je pametna sportska ura s velikim naglaskom na izdržljivosti, to jest autonomiji rada. U GPS načinu rada 70 h, a isključenjem pojedinih funkcija i uz solarno punjenje, trajanje baterije produljuje se na 80 h…

Garmin Enduro je nova pametna sportska GPS ura s ultra performansama, prilagodljivim postavkama baterije i Power Glass zaslonom koji ima mogućnost solarnog punjenja. To pak produljuje trajanje baterije i do 65 dana.

Tu su i napredne opcije za trening s ključnim alatima praćenja performansi, što omogućava kvalitetnije treniranje. Dostupne su i funkcije navigacije manje poznatih lokacija, zahvaljujući pristupu globalnim navigacijskim sustavima. Tu su i ABC senzori za mjerenje nadmorske visine, tlaka, praćenja vremenskih uvjeta i 3-axis elektronički kompas. Navigacija je dostupna i kada niste spojeni na mrežu, ali jedino uz mini uređaj za satelitsku komunikaciju inReach, no potrebna je pretplata za korištenje aktivnog satelitskog sustava.

Lagan i izdržljiv

Garmin Enduro je predviđen za one koji treniraju na duge staze, lagan je i izdržljiv. Njegov dizajn uključuje i novi najlonski remen UltraFit, kao i opcionalni DLC okvir od titana. Moguće je brzo namjestiti postavke i isključiti određene funkcije kako bi se produljilo trajanje baterije. Napunjena baterija trajat će 70 sati u GPS načinu, što se može povećati i na 80 sati kroz solarno punjenje.

Napredne funkcije treninga

Enduro ima mogućnost mjerenja maksimalne brzine potrošnje kisika tijekom vježbanja, pružanja informacija o usponima uz ClimbPro, mjerač odmora te funkciju praćenja MTB vožnje. Također pruža savjete za oporavak, ali i preporučuje treninge temeljene na dotadašnjim aktivnostima. Sat dolazi sa senzorom Pulse Ox za praćenje zasićenosti krvi kisikom, a uz mjerenje otkucaja srca može pratiti san.

Garmin Enduro: Najvažnije značajke

  • VO2 Max: Prati kardiovaskularne promjene kroz novu opciju VO2 max, koja se automatski prilagođava na temelju izvedbe sportaša i uvjeta na stazi, kao i klimatskih čimbenika, poput vrućine i nadmorske visine
  • ClimbPro poboljšanje: Pruža informacije o trenutačnim i nadolazećim usponima te njihovom stupnju, duljini te nadmorskoj visini kroz opciju upravljanja usponima. Za dodatnu sigurnost, ClimbPro pruža informacije o napretku i izvedbi tijekom spuštanja s uspona.
  • Rest Timer: Kroz Ultrarun značajku i mjerač odmora može se pratiti vrijeme provedeno u mirovanju
  • MTB: Prati detalje svake vožnje kroz mjerač s posebnim značajkama koji u obzir uzima teren te lakoću izvedbe kako bi odredio težinu staze i vrijeme spuštanja. Nakon svake vožnje, vidljiv je rezultat tog dana kao poticaj za iduću vožnju i ostvarenje još boljeg rezultata.
  • Oporavak: S obzirom da je odmor između dva treninga bitan, opcija savjetnik za oporavak nakon svakog vježbanja preporuča koliko je vremena potrebno za kvalitetan oporavak prije novog napora, uzimajući pritom u obzir podatke o spavanju i odmoru.
  • Preporučeni treninzi: Nude se dnevne preporuke za trčanje i vožnju kroz smjernice za trening temeljene na trenutnoj izvedbi.

Video: Garmin Enduro, sat koji će izdržati dulje od tebe

Više specifikacija i cijene potraži ovdje: buy.garmin.com/hr-HR.

Pročitaj i
Long Term Test: Garmin Edge 830
Testirali smo: Garmin Pay
Testirali smo: Garmin Edge 1030 Plus
Garmin na solarno napajanje
Testirali smo: Garmin vívoactive 4
Dilema: Garmin ili smartphone?
Testirali smo: Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium

Foto: Proizvođač

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas