Garmin Edge 1030 Plus i Edge 130 Plus
16. lipnja 2020

Nova Garminova biciklistička računala donose poseban naglasak na off-road funkcionalnosti…

Garmin je danas predstavio nove verzije svojih biciklističkih računala. Osvježenje su doživjeli Garminov najveći te najmanji ciklo kompjutor, modeli 1030 i 130, koji u novim inačicama nose sufiks „Plus“.  Ukratko, oba modela sada su jednostavno – bolji. poboljšanja uključuju bolji zaslon, bolju navigaciju i rute, te bolje praćenje i predlaganje treninga.

Garmin Edge 1030 Plus

Najveći Garminov model ciklo kompjutora dolazi s instaliranim biciklističkim kartama Europe i SAD-a koje su sada detaljnije, a autonomija baterije iznosi 24 sata. U navigacijske funkcije spadaju i upozorenja prilikom prilaska oštrim zavojima, a kod planiranja vožnji pomažu integracija s Garminovom značajkom Trendline te računima na Stravi ili Komootu. Kod planiranja off-road vožnji pomaže Forksight s podacima o MTB stazama u 80 zemalja, koji automatski prikazuje stazu po kojoj korisnik trenutno vozi. Njegov dodirni zaslon promjera 3,5 inča (88,9 mm) ne bi trebao imati problema s rukovanjem po kiši ili uz uporabu rukavica s dugim prstima.

Info: buy.garmin.com

Garmin Edge 1030 Plus i Edge 130 Plus
Garmin Edge 1030 Plus i Edge 130 Plus

Garmin 130 Plus

Model 130 malih je gabarita, zaslona promjera 1,3 inča (33,02 mm), ali je bogat funkcionalnostima. Moguće je koristiti funkcionalnost ClimbPro koja prikazuje ostatak uspona (preostalu duljinu i nagib u dionicama), tako što vuče podatke iz navigacijske mape. Također može povući podatke iz funkcionalnosti Trendline, kako bi se što bolje planirale rute na asfaltu, makadamu ili MTB stazama. Novi model ima ugrađen i akcelerometar koji omogućava detekciju i mjerenje skokova te automatsku obavijest o padu. Zbog više funkcija, autonomija baterija je skraćena i iznosi 12 sati.

Info: buy.garmin.com

Video: Garmin Edge 1030 Plus

Pročitaj i:
Na svoj Garmin od sada možeš izravno downloadati rute sa Strave
Testirali smo: Garmin vívoactive 4
Ne možeš trenirati vani? Preuzmi unaprijed pripremljene vježbe na servisu Garmin Connect
Dilema: Garmin ili smartphone?
Testirali smo: Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium
Testirali smo: Garmin Edge 530

Foto: Garmin

Prati nas