31. kolovoza 2017

Biciklističko računalo s 3,5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, kompatibilno s nizom proizvoda tvrtke Garmin.

Garmin je predstavio novi Edge 1030. Biciklističko računalo visokih performansi, koje ujedinjuje navigaciju, trening i biciklistički užitak u lagani paket. Koristili su milijune kilometara koji su u bazi Garmin Connect, tako da 1030 s opcijom Trendline nudi najbolje i najljepše trase na cesti ili izvan nje. Sve to s “turn-by-turn” opcijom na predinstaliranoj karti Garmin Cycle.

1030 ima 3,5-inčni zaslon visoke rezolucije na dodir koji funkcinira u svim vremenskim uvjetima, čak i preko rukavica. Svjetlost zaslona prilagođava se s obzirom na uvjete, tako da je navigacija ili pogled na važne podatke vidljiviji nego ikad prije.

1030 je kompatibilan sa svim Garmin proizvodima, uključujući i Vector i 3S power metar, kao i biciklističkim proizvodima Varia, Varia Rearview Radar i Varia UT800 Smart Headlight.

Predinstalirana karta Garmin Cycle nudi navigaciju “turn-by-turn” i upozorava na oštre zavoje na putu. Na zaslonu možete mijenjati podatke o nadmorskoj visini, zanimljivosti na putu ili potražiti adresu i podesiti navigaciju. Ako unesete vrijeme i dužinu puta, 1030 će vam automatski ponuditi tri različite kružne trase od vaše polazne točke, s obzirom na teren koji izaberete.

Povezivanje s telefonom znači da nećete više morati posezati u džep po primitku raznih upozorenja ili poruka. Moguće je i slanje unaprijed postavljenih poruka direktno s 1030 na drugi 1030. Ugrađeni alarm u slučaju nesreće automatski pošalje vašu lokaciju izabranom kontaktu, dok u međuvremenu GroupTrack i LiveTrack omogućuju praćenje vaše lokacije u realnom vremenu.

Instalirana je i Strava Live Segments za koju je potreban Strava premium račun. TrainingPeaks Connect je za dnevne treninge, Best Bike Split Race Sync pak za praćenje vaših priprema na nadolazeće utrke.

Edge 1030 ima novi nastavak za pričvršćivanje koji brine da je u liniji s volanom na biciklu i daje mu nizak profil. 20 sati trajanja baterije je mnogo samo po sebi, a Edge 1030 ima uz to i Garmin Charge dodatnu bateriju za punjenje za vrijeme vožnje koja vam nudi dodatnih 40 sati rada, što znači da s jednim punjenjem možete odvoziti i neku kraću etapnu utrku.

Foto Garmin

Garmin na internetu

Prati nas