core components core cap
19. svibnja 2022

Od utorka na crowdfunding platformi Kickstarter možeš podržati (i naručiti) inovativni slovenski ciklo kompjutor – CoreCap…

Ljubljanska start-up tvrtka Core Components započela je kampanju prikupljanja sredstava za pokretanje serijske proizvodnje novog ciklo kompjutora CoreCap. Uređa je skriven u cijevi vilice, a zaslon je smješten na poziciji na kojoj je inače zaštitna kapica držača upravljača. Podatke na LCD zaslonu korisnik može odabrati po želji.

Prvi cilj kampanje bio je prikupiti 50.000 eura za završnu fazu razvoja, proizvodnju alata, nabavu posljednjih sastavnih komponenti i proizvodnju testne serije.

Od utorka su prikupili 80.000 eura, tako da će sigurno moći nastaviti projekt. Prva velika serija uređaja planirana je za siječanj i veljaču 2023.

Cijena „super Early Bird” u prvih 48 sati za naručitelje s rezervacijama iznosi 229 eura. Normalna „Early Bird” cijena iznosi iznosi 259 eura.

Više o proizvodu

Estetski privlačno, minimalističko računalo. Sve osim zaslona je u sigurnosti skriveno u cijevi vilice. Ustvari zamjenjuje zvjezdanu maticu za stezanje ležaja vilice jer se pričvršćuje zatezanjem vijka dostupnog s donje strane cijevi vilice.

Budući da ima dovoljno prostora, baterija je znatno veća od onih na ciklo kompjutorima, pa se  očekuje čak 80 sati autonomnog rada.

Navigacijom se upravlja rotiranjem prstena na rubu kućišta, što dobro ide i u rukavicama. Više postavki može se podesiti u aplikaciji na mobitelu. U njoj je trenutno dostupno osamnaest „widgeta”, zaslona s različitim funkcijama, a korisnik može posložiti do pet različitih zaslona. Brzina, udaljenost, vrijeme, visina…

Što se tiče popularnih eksternih aplikacija, povezali su se na sljedeće: Komoot, Strava, Google Maps i GoPro.

Ako je vaše računalo povezano s telefonom, također možete jednostavno navigirati s usmjeravanjem i prikazom obavijesti s telefona. Računalo je također povezano sa senzorima otkucaja srca i kadence.

Što se eventualno neće svidjeti potencijalnim korisnicima? Odgovor na to je uvijek najlakše pronaći na Pinkbike. Rješenje ne vole neki koji već imaju alate na istom mjestu. Nadalje, uređaj nema vlastiti GPS chip i potrebno ga je spojiti s mobitelom (što značajno troši bateriju). Demontiranje računala (za punjenje baterije ili premještanje na drugi bicikl) je komplicirano.

Računalo je kompatibilno s cijevima svih MTB vilica promjera 1 1/8 inča i, naravno, konusnih koji imaju taj promjer na vrhu.

Kickstarter kampanja

Core Components: Anže, Ambrož, Žane, Žiga i Luka

corebikecomponents.com

Prati nas