SRAM
28. ožujka 2021

Nakon bežičnih grupa XX1 i X01, SRAM je bežičnu tehnologiju prebacio i u „treću klasu“ svojih MTB mjenjača. Bežični SRAM GX Eagle nudi 12 stupnjeva prijenosa u AXS sustavu…

Bežični sustav AXS sada je dostupan u tri klase MTB mjenjač  američkog proizvođača SRAM. Riječ je o najskupljoj grupi XX1 Eagle AXS, nešto povoljnijoj grupiu X01 Eagle AXS, a sada i “rekreativnijoj” klasi GX Eagle AXS. Potonja grupa nudi dvanaest stupnjeva prijenosa i stražnju kazetu u omjeru 10-52 zuba, dostupnu od lani.   

Nije potrebno odmah u potpunosti nabavljati sve komponente, jer se može postupno ući u nadogradnju. Nadogradnja SRAM GX Eagle AXS pruža ti sve što je potrebno za bežično povezivanje tvog postojećeg pogonskog sklopa Eagle.

Ukratko: SRAM GX Eagle AXS

Baterija je montirana u sam mjenjač, teška je 25 grama i ima autonomiju od 20 do 25 sati rada. Zelena lampa dojavljuje da u bateriji još uvijek ima dovoljno energije, a crvena dojavljuje da se funkcioniranje bliži kraju. Kada crveno indikatorsko svjetlo počne bljeskati, jednostavno izvadite bateriju, stavite je na punjač (po mogućnosti nemoj biti usred šume) i za sat vremena baterija je spremna za sljedeći ciklus. U međuvremenu možeš pratiti stanje baterije putem aplikacije na telefonu. Baterija ima i štitnik koji sprječava njezino oštećenje tijekom vožnje.

Konzola na upravljaču (odavno više nije tek ručica mjenjača) djeluje u trenu. Svoj AXS sustav možeš prilagoditi putem aplikacije, a najvažnije je da si se pritom riješio još jedne sajle.

Ostatak GX opreme nije se promijenio. Pogon, lančanik i kazeta i dalje su isti, sa svim standardima koje je uveo SRAM: DUB, X-Sync2 …

Video: SRAM GX Eagle AXS

Više informacija potraži na web odredištu proizvođača.

Foto i video: SRAM

Pročitaj i
Bežično tipkanje je in: SRAM AXS

Prati nas