Shimano SPD sandale 2020
7. srpnja 2020

Japanski proizvođač odlučio je vratiti legendarne SPD sandale u prodaju, četvrt stoljeća nakon njihove premijere. Ljeto je pravo vrijeme za nabavku novih sandala!

Vjerojatno ste za njih čuli, ali mislili ste da nisu stvarne i da pripadaju u legendu. Shimanove SPD sandale (model SD-501A) opet su na tržištu. Vratile su se u svom starom sjaju, doduše vežu se samo na čičak, a za sada nema modela s kopčom ili kotačićem.

S čarapama je elegantnije?

Smisao ovih sandala jednak je onome koji imaju standardne biciklističke sprinterice. Ukopčati se u pedalu i tako ostvariti učinkovitu i sigurnu vezu s pogonom bicikla. Jedina razlika je što su u ovom slučaju nožni prsti sasvim nezaštićeni. Bolje rečeno, jedina zaštita može biti čarapa ukoliko se vlasnik odluči navući je na stopalo. Po mogućnosti ne bijela. No, može i bez čarape.

Devedesetih je i u Hrvatskoj bilo geekova koji su koristili ove sandale, pogotovu za vrijeme odmora na moru. Vidjeti ćemo hoće li se nove generacije odvažiti na ovo prozračno rješenje ukopčavanja u pedale.

Više: bike.shimano.com

Foto: Shimano Bike

Prati nas