Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
3. srpnja 2018

Kanadska je Kona na festivalu Sea Otter predstavila pet novih izvedenica svojih modela, plus e-bicikl i jedan pravi „makadamac“

Kona Big Honzo CR DL, Process 153 CR DL 29, Operator CR DL 29, Libre DL i Remote ctrl su prave poslastice, predstavljane na nedavno održanom festivalu Sea Otter. Igrati će važnu ulogu u prodajnom asortimanu kanadskog proizvođača bicikala.

Big Honzo CR DL

Karbonski okvir, s dovoljno prostora za prihvat guma 27,5+ i širine 3.0, ili 29-palčanih kotača s gumama širine do 2,6 palca. Kut cijevi upravljača iznosi 67,5 stupnjeva, prednji hod ide do 130 mm. Stražnji trokut ima spuštene donje cijevi kako bi se dobio dodatan prostor za široke gume.

Process 153 CR DL 29

Process sada dolazi s 29-palčanom inačicom u karbonskoj izvedbi. Iz karbona su izvedeni “rocker” i gornji dio njihalice, a donje cijevi stražnje vilice ostale su aluminijske. Njihova duljina iznosi 425 mm. Kut cijevi upravljača iznosi 66 stupnjeva, a hod stražnje vilice – 153 mm.

Operator CR DL 29

DH stroj s 29-palčaim kotačima u čijem je oblikovanju sudjelovao tvornički vozač Connor Fearon. Na Lošinju smo vidjeli i bicikl i vozača. Riječ je o potpuno novoj platformi koja nema gotovo ništa zajedničko s 27,5 palčanom inačicom. Kut cijevi upravljač iznosi 62 stupnja (63 kod modela 27,5), a hod stražnje vilice 195 mm (205 pri 27,5-palčanoj inačici). Prednji trokut je u potpunosti izveden iz karbona, a stražnji, kao i kod modela Process CR DL, je gore od karbona a dolje od aluminija.

Libre DL

Karbonski okvir čija je osnova preuzeta s modela Sutra. U Koni kažu da je ovo cestovni bicikl za brdske bicikliste! Moguće je montirati blatobrane prtljažnik i dodatne nosače bidona, čime ga pretvarate u bikepacking zvijer. Prihvaća gume dimenzija 700 x 45. Predviđen je i prihvat 27,5-palčanih kotača s gumama širokima do  2,1“. Libre je statusno smješten između modela Rove i Sutra.

Remote ctrl

Oblikovan je temeljem geometrije modela modela Process. Sprijeda ima do 150 mm hoda, otraga pak do 135 mm. Tvoje slabašne nožice upotpuniti će agregat BOSCH CS Performance Line. Kontakt s podlogom ostvaruje se putem guma širine do 2,8 palca, na obručima 27,5+.

Bicikle, dijelove, opremu i odjeću Kona još od devedesetih pouzdano i povoljno uvozi i distribuira Ciklo-Centar.

Stranica proizvođača nalazi se na konaworld.com

Foto: proizvođač

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas