“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
12. veljače 2017

Poznati prije svega po prvoj ugradnji na bicikle Specialized, žele se predstaviti kao neovisni brend.

Prva ugradnja obruča kod Specialized bicikala, je brend kotača Roval opet vratila u igru. Isto tako dostupni su i za one koji žele nadogradit svoj bicikl. Nedavno je brend Roval otvorio svoju vlastitu internet stranicu, trgovinu i društvene kanale. To je njihov prvi korak u smjeru samostalnosti i veliki naglasak su dali činjenici da se žele predstaviti kao neovisni brend. Roval želi biti priznat kao jak igrač na tržištu kotača, ne samo kao vlastiti brend proizvođača Specialized bicikala. Roval ima u planu biti prva montaža svojih kotača i drugim proizvođačima u biciklistićkoj industriji.

Činjenica da su se imenovali Roval Components, a ne Roval Wheels ukazuje na mogućnost, da ćemo u budućnosti pod tim imenom vidjeti i ostale komponente.

Prije svega žele naglasit da kotači nisu samo konkurentni, nego nude odličan omjer cijene za kvalitetu. Očekujemo da cijena karbonskih ili aluminijskih kotača bude konkurentna.

Detajli kotača

Roval ima svoj način sastavljanja elemenata: žbice 2:1, koje omogućuju jednakomjernu napetost, osovinske brtve ili semeringe, koji produžuju vijek trajanja, u ponudi imaju i čepiće za brtvljenje rupa na žbicama te nema potrebe za tubeless trakom. Na taj način je prednji obruč lakši i bolje upravljiv, dok je zadnji udobniji u vožnji.

Osovine, ležajevi i glava zupčanika su od proizvođača DT-Swissa i stavljeni su u Roval nabe. To je velika prednost u cijeloj liniji. Niple na žbicama, također DT Swiss, imaju sistem Pro Lock, koji sprečava odpuštanje za vrijeme korištenja. Na taj način obruči održavaju odgovarajuću napetost žbica duže vrijeme.

Roval je isto tako bio prvi koji je predstavio sistem obruča bez ruba ”zero bead hook”. Isti se dokazao kao puno jači od tradicionalnih obruča glede na otpornost na udarce. Također je lakše namjestiti gumu koja je manje podložna ”burpu”, ispuštanju zraka (i mlijeka) pri bočnom opterećenju gume.

Njihovi aluminijski obrući Traverse koštaju 600 američkih dolara i teže impresivnih 1690 grama (650b). Na vrhu ljestvice se nalaze Traverse Fattie SL s težinom od 1530 grama i cijenom 1600 američkih dolara, kompletno s dodatnim naljepnicama, ventilima, trakama, čepovima i nastavcima za sve verzije osovina koje si zamislite. Roval Control SL 29, obruć najvišeg ranga namijenjen XC-u, košta 1600 USD, a težina iznosi 1370 grama.


Uskoro više novosti iz Roval Components-a. Do tada možete pogledat njihovu internet stranicu www.rovalcomponents.com

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas