“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
10. siječnja 2020

Hrvatska gorska služba spašavanja, bez koje ne bi bilo niti uspješno organiziranih MTB utrka, od sada na raspolaganju ima dva e-bicikla marke Husqvarna koje će koristiti za potrage i intervencije

Elektrifikacija nije zaobišla niti HGSS (Hrvatsku gorsku službu spašavanja), točnije cure i dečke iz stanice Zagreb. U aranžmanu zastupnika marke Husqvarna za Hrvatsku, tvrtke Drezga d.o.o., ovih su dana dobili na raspolaganje dva sponzorirana bajka: All-Mountain fully MC5 koji će im služiti za terenski rad, te LC2 Allroad koji će služiti za transport.

 

Svi koji prate MTB utrke znaju da HGSS već dugi niz surađuje s organizatorima diljem Hrvatske, i da je njihova usluga uvijek profesionalna, pravovremena i korektna. HGSS stanica Zagreb od sada će koristiti e-bajkove u području Zagrebačke gore (Medvednice).

 

„Kako se do prije dvije godine naše poslovanje baziralo na alatima za rad na otvorenom, upoznati smo s potrebama društveno korisnih organizacija koje uglavnom muku muče s financijama i opremom“, kazao nam je tim povodom Marko Habuš, voditelj marketinga u tvrtki Drezga.

 

„Tako već godinama pomažemo dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS, udruge, azile i ostale kvalitetne projekte. Kako se naš portfelj proizvoda proširio na električne bicikle, u HGSS-u stanici Zagreb vidjeli smo odličnu potencijalnu suradnju ne samo kroz sponzorstvo već i kao relevantan poligon za testiranje naših biciklala u najtežim mogućim uvjetima.

 

U prvom sponzorskom paketu opremili smo HGSS stanicu Zagreb dvama modelima koji će im služiti za potražne akcije i intervencije na svim vrstama terena. Nadamo se da će cure i dečki ipak češće uživati u vožnji nego ići po intervencijama“, dodao je Habuš.

 

E-bajkovi Husqvarna u voznom parku HGSS-a

 

Husqvarna MC5

Okvir: Aluminij, 150 mm hoda
Motor: Shimano STEPS E8000, 250 W, 70 Nm, 25 km/h
Baterija: Simplo, Downtube integracija, 500 Wh
Vilica: SR Suntour, SF18 AION35 LOR DS Boost 27.5″
Stražnji amortizer: SR Suntour, TRIAir-TR-RC
Držač sjedala: Husqvarna MTB Dropperpost, 31.6 mm, Hod cijevi 125 / 150 / 170 mm
Mjenjač: Shimano Deore RD-M6000
Kočnice: Shimano BR-MT520, 203 / 180 mm
Gume: Schwalbe Nobby Nic, Performance Addix, 27.5+” x 2.6″
Težina: 25,3 kg
Cijena (MPC): 34.590 kn
Info: www.husqvarna-bicycles.com/hr

 

Husqvarna LC2 Allroad

Okvir: Aluminij
Motor: Shimano STEPS E6002, 250 W, 50 Nm, 25 km/h
Baterija: Shimano STEPS BT-E8010, 504 Wh, Downtube
Vilica: SR Suntour XCR32 AIR 100 mm
Stražnji amortizer: Nema
Mjenjač: Shimano Deore RD-M610-SGS
Kočnice: Tektro HD-M285/F Gemini
Gume: Continental Double Fighter III 27.5″
Težina: 23 kg
Cijena (MPC): 21.490 kn
Info: www.husqvarna-bicycles.com/hr

 

 

Naslovna fotografija: HGSS stanica Zagreb koristila je svoje e-bajkove tijekom natjecanja Svjetskog FIS kupa na Medvednici, početkom siječnja (foto: HGSS stanica Zagreb)

“Hervis”
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas