10. siječnja 2020

Hrvatska gorska služba spašavanja, bez koje ne bi bilo niti uspješno organiziranih MTB utrka, od sada na raspolaganju ima dva e-bicikla marke Husqvarna koje će koristiti za potrage i intervencije

Elektrifikacija nije zaobišla niti HGSS (Hrvatsku gorsku službu spašavanja), točnije cure i dečke iz stanice Zagreb. U aranžmanu zastupnika marke Husqvarna za Hrvatsku, tvrtke Drezga d.o.o., ovih su dana dobili na raspolaganje dva sponzorirana bajka: All-Mountain fully MC5 koji će im služiti za terenski rad, te LC2 Allroad koji će služiti za transport.

 

Svi koji prate MTB utrke znaju da HGSS već dugi niz surađuje s organizatorima diljem Hrvatske, i da je njihova usluga uvijek profesionalna, pravovremena i korektna. HGSS stanica Zagreb od sada će koristiti e-bajkove u području Zagrebačke gore (Medvednice).

 

„Kako se do prije dvije godine naše poslovanje baziralo na alatima za rad na otvorenom, upoznati smo s potrebama društveno korisnih organizacija koje uglavnom muku muče s financijama i opremom“, kazao nam je tim povodom Marko Habuš, voditelj marketinga u tvrtki Drezga.

 

„Tako već godinama pomažemo dobrovoljna vatrogasna društva, HGSS, udruge, azile i ostale kvalitetne projekte. Kako se naš portfelj proizvoda proširio na električne bicikle, u HGSS-u stanici Zagreb vidjeli smo odličnu potencijalnu suradnju ne samo kroz sponzorstvo već i kao relevantan poligon za testiranje naših biciklala u najtežim mogućim uvjetima.

 

U prvom sponzorskom paketu opremili smo HGSS stanicu Zagreb dvama modelima koji će im služiti za potražne akcije i intervencije na svim vrstama terena. Nadamo se da će cure i dečki ipak češće uživati u vožnji nego ići po intervencijama“, dodao je Habuš.

 

E-bajkovi Husqvarna u voznom parku HGSS-a

 

Husqvarna MC5

Okvir: Aluminij, 150 mm hoda
Motor: Shimano STEPS E8000, 250 W, 70 Nm, 25 km/h
Baterija: Simplo, Downtube integracija, 500 Wh
Vilica: SR Suntour, SF18 AION35 LOR DS Boost 27.5″
Stražnji amortizer: SR Suntour, TRIAir-TR-RC
Držač sjedala: Husqvarna MTB Dropperpost, 31.6 mm, Hod cijevi 125 / 150 / 170 mm
Mjenjač: Shimano Deore RD-M6000
Kočnice: Shimano BR-MT520, 203 / 180 mm
Gume: Schwalbe Nobby Nic, Performance Addix, 27.5+” x 2.6″
Težina: 25,3 kg
Cijena (MPC): 34.590 kn
Info: www.husqvarna-bicycles.com/hr

 

Husqvarna LC2 Allroad

Okvir: Aluminij
Motor: Shimano STEPS E6002, 250 W, 50 Nm, 25 km/h
Baterija: Shimano STEPS BT-E8010, 504 Wh, Downtube
Vilica: SR Suntour XCR32 AIR 100 mm
Stražnji amortizer: Nema
Mjenjač: Shimano Deore RD-M610-SGS
Kočnice: Tektro HD-M285/F Gemini
Gume: Continental Double Fighter III 27.5″
Težina: 23 kg
Cijena (MPC): 21.490 kn
Info: www.husqvarna-bicycles.com/hr

 

 

Naslovna fotografija: HGSS stanica Zagreb koristila je svoje e-bajkove tijekom natjecanja Svjetskog FIS kupa na Medvednici, početkom siječnja (foto: HGSS stanica Zagreb)

Prati nas