28. lipnja 2017

Giantovo full suspension oružje za cross country i maraton. 


Giant je predstavio
 novi model bicikla za cross country, Anthem u 29-inčnoj verziji. Namijenjen natjecanjima u cross countryju i maratonu, ima moderniziranu geometriju za 29ere i Maestro sistem amortizera. Anthem 29 dostupan je u tri serije, od potpuno karbonske pa do nove ALUXX SL aluminijske verzije.

Konstruiran na temelju iskustava Giantovih natjecatelja, Anthem 29 bi natjecateljima trebao pružiti brzinu i efikasnost na tehničkom terenu. Serija Anthem Advanced Pro 29 sastavljena je iz karbonskog glavnog okvira i zadnjeg trokuta, i ujedno je i najlakši 29 inčni fullsuspension okvir, kojeg je Giant ikada izradio. Svaki od modela za 2018. godinu ima 90 milimetara hoda iza i 100 milimetara naprijed.

Novi Anthem ima otvoreniji kut head tubea i dužu gornju cijev. Kraći je i chainstay, a nova geometrija garantira uravnoteženost između učinkovitosti uspinjanja i spuštanja.

Svi modeli imaju head tube s nagibom od 69 stupnjeva i seat tube s kutom od 73,5 stupnjeva. Modernizirani sistem Maestro uključuje novi amortizer, koji ima kraću ručicu za efikasnije pedaliranje i kočenje. Nov je također shock mount Advanced Forged Composite, koji je lakši i čvršći od aluminijske verzije.

Modeli serije Anthem 29 dizajnirani su sa standardom Boost naprijed i iza i opremljeni s tehnologijom Giant Tubeless System, što znači da svaki bicikl dolazi s kotačima Giant WheelSystems i tubeless gumama.

Na naslovnoj fotografiji je karbonska, a na donjoj aluminijska verzija. Foto Giant

Više informacija na giant-bicycles.com

Prati nas