14. lipnja 2023

Sustavi Bosch za e-bicikle kompaktni su i lagani te nude napredne značajke. Rade u sustavu s baterijama Bosch PowerTube te zaslonom i kontrolnom jedinicom Bosch Kiox…

Njemačka tvrtka Bosch već je niz godina jedno od najpoznatijih imena u svijetu tehnologije, a u razvoj i proizvodnju sustava za e-bicikle uključila se među prvima. Na globalnom tržištu Bosch se natječe protiv vodećih japanskih proizvođača Yamaha i Shimano.

Konkurencija je, naravno, uvijek dobro došla, pa su u tom natjecanju nastali sustavi poput motora (za e-MTB bicikle) Bosch Performance Line CX koji daje do 85 Nm zakretnog momenta i time je izjednačen s najjačim konkurentima.

Jedna od najpoznatijih proizvođača bicikala koji koriste Boscheve sustave je bavarski Cube. Sustave Bosch koriste na e-MTB modelima kao što su  Stereo Hybrid i Rection Hybrid. Više informacija o e-MTB modelima iz Cubea potraži na stranicama Keindl Sport.

Nova rješenja Bosch za 2023.

  • Bosch eBike Systems sada nudi veći izbor opcija za bolju personalizaciju iskustva vožnje
  • Novi Bosch eBike ABS: Sigurnije kočenje za sve kategorije eBike, na različitim površinama i uvjetima
  • Digitalna zaštita od krađe: Nova funkcija eBike Alarm za sigurnije odlaganje e-bicikla
  • Nova rješenja s pametnim sustavom (The Smart System), uključujući i kategoriju eCargo  

The Smart System

Aplikacija (za pametne telefone) eBike Flow objedinjuje sve funkcije sustava električnog bicikla. To znači da se preko aplikacije upravlja baterijom, zaslonom, upravljačkom jedinicom i samim motorom. Redovita ažuriranja preko zraka osiguravaju da su uvijek ažurna i da dodaju i nove značajke.

Pametni sustav primjerice omogućuje odabir različitih varijanti pogona, primjerice Cargo Line za sve popularnije teretne bicikle, ili primjerice Performance Line CX za sportski nastrojene vozač(ic)e.

Više: bosch-ebike.coms/the-smart-system.  

Tipovi e-motora Bosch

Performance Line CX Race Limited Edition

Performance Line CX Race Limited Edition dizajniran je za vrhunske eMTB sportaše i ambiciozne rekreativne vozače i vozačice. Režim rada Exclusive Race  daje do 400 % asistencije. 85 Nm, 2,75 kilograma.

Performance Line CX

Motor je kompaktan, lagan i „pametan“. Dizajniran za one koji žele iskustvo povezivosti, za zahtjevne korisnike. Moćna i dinamična pogonska jedinica pruža intuitivan osjećaj vožnje. Pomoću pametnog sustava potpuno je umrežena s drugim komponentama na e-biciklu. 85 Nm.

Performance Line Speed

Veća brzina, više performansi. Omogućava pedelec biciklima brzinu do 45 km/h. Pogodno za dulju gradsku vožnju (commuting). Trenutno ubrzavanje omogućuje prelazak većih udaljenosti prekriju bez umora. 85 Nm, 45 km/h.

Performance Line

Pogodno za sportski trekking i opuštene izlete jer je proizvodi izuzetno malo buke. Pogonska jedinica radi moćno, ali prirodno – za zabavan i aktivan način života. 65 Nm.

Cargo Line

Posebno dizajnirano za eCargo bicikle. Prijevoz teških tereta olakšan je potporom e-motora. Pomoću aplikacije eBike Flow prilagodite načine vožnje ili iskoristite kontinuirano ažuriranje komponenti. U svakoj situaciji, Cargo Line pruža stalnu potporu: Prijevoz teških tereta na strmim padinama bez napora. 85 Nm.

Pročitaj i
E-bike tehnologije: Yamaha (Giant)

Foto: MTB.hr

Prati nas