23. lipnja 2019

Nanovo konstruirani e-MTB motor manji je za gotovo 50 posto, lakši za 25 posto od prethodnog modela, ima standardni prihvat za poluge pogona te se potpuno isključuje pri brzinama većim od 25 km/h. Tu je i nova baterija kapaciteta 625 Wh

Njemački proizvođač Bosch ovih je dana predstavio novi e-MTB motor daje nudi do 340 % podrške što omogućava maksimalnu izlaznu snaga od oko 850 W, s okretnim momentom od 75 Nm.

 

„Nijedna staza nije suviše strma, niti jedan izazov prevelik: Bosch eBike Systems s novim Performance Line CX modelom u 2020. godini lansira pogonski sustav za eMTB bicikle koji je lagan i kompaktan, ali ujedno i iznimno snažan i učinkovit. Najsnažnija pogonska jedinica iz Boscha impresionira i najzahtjevnije vozače s do 340 posto podrške. Motor izuzetno snažno ubrzava, reagira na pritisak na pedalu bez usporavanja i pruža dinamično upravljanje od starta. Za eMountain bicikliste ovo znači još više agilnosti i kontrole nad biciklom – i više uživanja u vožnji na stazama“, navodi Bosch u službenom priopćenju.


Novi Bosch e-motor gotovo je upola manji u odnosu na prethodni model

Zanimljivo je da se novi motor potpuno isključuje nakon što brzina prijeđe granicu od 25 km/h, što će, za razliku od svih dosadašnjih e-motora, omogućiti slobodno pedaliranje pri većim brzinama, bez karakterističnog „štopanja“. Zanimljiva je i nova funkcija pomoći pri guranju bicikla. 


Jača baterija za još dulje vožnje

Nova Powertube baterija kapaciteta 625 Wh

Bosch je predstavio i prijeko potrebnu bateriju povećanog kapaciteta. Nova PowerTube baterija odlikuje se kapacitetom od 615 Wh i time dostiže druge proizvođače poput Husqvarne (630) Wh te Specializeda i Greypa (700 Wh). Većina e-MTB bajkova trenutno dolazi s baterijama kapaciteta od cca. 500 Wh. Uz to predstavljena je slabija baterija namijenjena gradskim biciklima: PowerTube kapaciteta 400 Wh. Nove baterije mogu se montirati i vodoravno i okomito.

Integracija s pametnim telefonima

Bosch je predstavio i druge e-novitete poput prihvata za integraciju pametnih telefona. Više informacija dostupno je na web odredištu tvrtke.

Foto proizvođač

Prati nas