26. ožujka 2019

Ukoliko planiraš nabaviti novi električni bajk, sada je vrijeme za akciju! Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će do 40 posto troškova kupnje novog e-bajka, ili ukupno do 5000 kn troška

Merida eBIG.Nine 500, MPC 16.499,01 kn, ponudu Merida e-bajkova pogledaj ovdje

U četvrtak 4. travnja 2019. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će u Narodnim novinama objaviti javni poziv za „neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila“ te će istoga dana od 9 sati ujutro biti moguće dostaviti prijavu. Za razliku od prošle godine, sada se prijave ne primaju elektroničkim putem već na papiru, što znači da je možeš poslati poštom ili dostaviti osobno u pisarnicu Fonda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati će do 40 posto troškova kupnje novog e-bajka, ili ukupno do 5000 kn troška. 

 

Giant Trance E+ 1, MPC 42.999,999 kn, ponudu Giant e-bajkova pogledaj ovdje

 

Što trebaš napraviti?

 

1) Zatražiti od prodavača ponudu za svoj željeni e-bicikl (idealno je da u ponudi budu naznačene karakteristike: kategorija, proizvođač, model, vrsta pogona, snaga do 250 W, emisija CO2)

2) Ispuniti prijavni obrazac Fonda (ispisati ga na pisaču i vlastoručno potpisati, pogledaj link ispod teksta)

3) Oba dokumenta fizički (poštom li osobno) dostaviti Fondu, uz priložen CD, DVD ili USB sa ispunjenim prijavnim obrascem u Excel (.xlsx) formatu (link na obrazac je ispod teksta), kopijom obje strane osobne iskaznice te gore spomenutom ponudom i tehničkim karakteristikama vozila koje je predmet ponude (te karakteristike mogu biti izražene u samoj ponudi ili u katalogu, certifikatu itd.)

 

Cube Sting Hybrid 120 HPC SL, MPC 30.399 kn, ponudu Cube / Orbea / Ducati e-bajkova pogledaj ovdje

 

Kako dostaviti prijavu?

 

Zahtjev ili prijavu možeš dostaviti preporučenom poštom (s naznakom datuma i vremena zaprimanja u poštanskom uredu na omotnici) ili osobno u pisarnicu Fonda u zatvorenoj omotnici s imenom i prezimenom te adresom podnositelja zahtjeva.

 

 

Haibike SDuro Fullnine 7.0, MPC 29.999 kn,  ponudu Haibike / Superior / Kona e-bajkova pogledaj ovdje

Ukoliko šalješ preporučenom poštom, ovo je adresa koju trebaš upisati: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb, uz naznaku: „Zahtjev na javni poziv za vozila – građani – 2019.“

 

 

Greyp G6.2, MPC 52.500 kn, ponudu Greyp e-bajkova pogledaj ovdje

Fond neće u obzir uzimati prijave poslane prije zadanog roka (4. travnja 2019. u 9:00). Prijave će se razmatrati kronološki, pa je važno da svoju pošalješ / dostaviš baš u navedeno vrijeme, ili što bliže tom trenutku.

 

Bergamont E-Revox 5.0, MPC 17.200 kn, ponudu Bergamont e-bajkova pogledaj ovdje

Važno je napomenuti da svoj e-bajk možeš kupiti i prije no što eventualno dobiješ potvrdan odgovor Fonda, jer će poticaj u tom slučaju biti isplaćen naknadno.

 

Trek Powerfly LT 9, mPC 44.999,99 kn, ponudu Trek / Cannondale / Fuji e-bajkova pogledaj ovdje

 

Koliko je poznato, Fond je u 2018. na zahtjeve odgovorio u roku dva do tri mjeseca. Ukoliko dobiješ poticaj, trebaš ga iskoristiti u roku od 12 mjeseci. Tijekom tih 12 mjeseci možeš odabrati i drugi bajk, ali i taj mora odgovarati zadanim uvjetima.

 

Dokumentacija

 

Vodič za prijavu za prijavu na javni poziv

Prijavni obrazac za Fond 2019

Info: http://www.fzoeu.hr/

 
Prati nas