23. siječnja 2018

Ukoliko i ti planiraš odraditi etapnu MTB utrku po kvarnerskim otocima računaj na to da će ti društvo praviti Peter Vesel, najbolji slovenski maratonac i ambasador marke Adria Bike

Peter Vesel od prošle godine je službeni ambasador utrke 4 Islands te serije drugih MTB utrka pod okriljem tvrtke Adria Bike. S nestrpljenjem očekuje novo izdanje najveće etapne MTB utrke u ovom dijelu Europe koje je na rasporedu od 11. do 14. travnja.

Aleš: U 2018. ćeš po drugi puta nastupiti na 4 Islands. Prošle godine odnio si pobjedu vozeći s Bojanom Bohorcem. Koji je cilj u 2018.?
Peter: Da, lani je utrka bila dobra. S djevojkama i momcima iz tvrtke Adria Bike surađujem već oko godinu dana i ta se suradnja nastavlja, jer smo svi zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Ne odnosi se to samo na utrku 4 otoka već i na Husqvarna Adria Bike Series. To je serija utrka koje su već uhvatile korijena na našim prostorima i privlače dosta vozača iz Slovenije koji se inače ne pojavljuju često na utrkama. To me jako veseli i doista sam sretan ukoliko sam i sâm pridonio toj popularizaciji.


U 2017. Peter je vozio u ekipi s Bojanom Bohorcem.

Tko će biti tvoj partner na 4 islands ove godine?
U ovoj godini četiri ću otoka svladavati s njemačkim kolegom Thorstenom Dammom. S njim vozim već tri godine i uigrana smo ekipa. Već smo ranije bili osvojili drugo mjesto na Transalpu, a tamo smo prošle godine odnijeli i pobjedu u kategoriji te 17. mjesto u ukupnom poretku. Na 4 Islands nastupamo u našoj kategoriji 50+ i ciljamo, naravno, na pobjedu.

{loadposition inside}

No pobjeda nam i nije toliko važna. Više od toga bismo željeli uspjeti u predstavljanju veselja i koristi koje brdski biciklizam može donijeti ljudima u zrelim godinama, onima koji su svjesni toga da im je potrebno gibanje u prirodi, žele izaći na svjež zrak i opustiti se, no još nisu pronašli pravi sport koji će im to omogućiti. Brdski biciklizam jedan je od najboljih ventila za opuštanje nakon napornog tjedna – jednostavno sjedneš na svoj bicikl i već za nekoliko minuta uživaš u tišini šume ili s obitelji i prijateljima uživaš u prirodi i druženju.


Start s trajekta postao je zaštitnim znakom utrke po četiri otoka.

U sportu je važno definirati konkretne ciljeve. Kako gledaš na to?
Sportski ciljevi su važan dio mog biciklističkog života. No još mi je važnije ljudima objasniti da je sportska aktivnost potpuno uskladiva s njihovim radnim obvezama. Potrebno je samo malo discipline i logistike.

Utrka po 4 otoka jedan je od glavnih ciljeva u novoj sezoni i veseli me to što je konkurencija sve bolja iz godine u godinu. Uvrštenje u kalendar svjetske biciklističke federacije UCI jamči kvalitetu koja će privući i neke poznatije natjecatelje u kategoriji elite. Druga polovica travnja sasvim sigurno će donijeti veliki praznik brdskog biciklizma na kvarnerskim otocima (jer odmah nakon najjačeg izdanja utrke 4 Islands na Rabu, Krku, Cresu i Lošinju, u Veli Lošinj dolazi „cirkus“ svjetskog kupa u MTB spustu, op. ur.) .

Foto: organizator

Prati nas