25. veljače 2019

Bobi je visoku gošću na Ciparskom sunčanom kupu podvrgao blitz ispitivanju. Olimpijska i svjetska prvakinja u cestovnom biciklizmu nove izazove pronalazi na brdskom biciklu

Bobi je visoku gošću na Ciparskom sunčanom kupu podvrgao blitz ispitivanju. Anna van der Breggen, olimpijska i svjetska prvakinja u cestovnom biciklizmu, nove izazove pronalazi na brdskom biciklu

 

Što te drži u pokretu?

Anna: Upoznavanje s mjestima i običajima. Volim putovati i, naravno, također voziti bicikl. A činjenica da sam u tome dobra vodi me na sve strane svijeta.

 

Olimpijska i svjetska prvakinja…

Da, i to mi je zapravo sasvim dovoljno. Nisam tip osobe i natjecatelj koji bi unedogled sakupljao iste naslove. Pridjev „višestruk“ meni ne znači mnogo. Više volim potražiti nove izazove na biciklu, neovisno o disciplini. Kao što sam rekla, ovo je moj način života. Pa, barem još jedno desetljeće.


Dvije svjetske prvakinje, foto Armin Kuestenbrueck/EGO-Promotion

Je li nastup na ovogodišnjem Cape Epicu, zajedno s Annikom Langvadom, posljedica takvog stava?

Uglavnom da. Iako je ta ideja došla od marke Specialized, kroz moju cestovnu ekipu Boels-Dolmans. Ali s oduševljenjem sam prihvatila ideju. Vožnja na brdskom biciklu je dobrodošla promjena u mom kalendaru i Cape Epic je takva utrka koju želim imati u svojim ‘palmares’.

 

U kojoj si mjeri morala prilagoditi svoj trening?

Za etapnu utrku ovog ranga na brdskom biciklu potrebno je pripremiti se drugačije. Tening je prilagođen vožnji na tehnički zahtjevni singlicama i tehnici vožnje brdskog bicikla. A Ciparski sunčani kup je pravo mjesto za vidjeti  jesam li napredovala.

 

I?

Koliko mogu vidjeti što vidim, trening je bio uspješan. Osjećam se sve više domaća na brdskom biciklu, a vremena i rezultati potvrđuju napredak. Cape Epic bit će zahtjevan, ali ipak – Annika i ja ćemo ići na pobjedu. No nećemo se zaboraviti zabavljati. Nisam osoba koja bi se bojala probati nove stvari. I ne govorim samo o biciklizmu (smijeh).


Pa još i selfie …

Uvodna fotografija: Anna Buick

Pročitaj i
XCS Afxentia Report: Annika Langvad i Jan Skarnizl pobijedili u prvoj jakoj utrci sezone; Marko Fržop pobijedio, a Peter Vesel 2. u kategoriji

Prati nas